Asgari ücret konusu Türkiye'nin gündeminde yer alırken kısa bir süre önce cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konu hakkında açıklamaları da dikkat çekici nitelikte oldu. Asgari ücret tespit komisyonunun asgari ücrete ara zam yapmak adına toplanacağı hakkında bilgiler paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merak edilenlerin yanıtladı. Temmuz ayında komisyon çalışmalarının tamamlanmasının beklenildiği söylenildi ve konu hakkında detaylar merak konusu oldu. Bunun yanı sıra Ağustos ayında asgari ücretlilerin ara zamlı maaşlarını alması da beklenen durumlar arasında yer alıyor. Temmuz ayında ise emeklilere refah payını içeren kademeli maaş zammı yapılması ve en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi ile ilgili düzenlemelerinde meclis gündeminde olacağı bilgisine ulaşıldı.

Asgari ücrete yapılacak olan ara zam milyonlarca çalışanın gündemde yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar da merak içerisinde takip ediliyor. Temmuz ayında komisyonun çalışmalarını tamamlaması beklenirken asgari ücretli çalışanların da ağustos ayında ara zamlı maaşlarına alacağı düşünülüyor.

Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor

Asgari ücret ocak ayında net 8.506 liraya yükselmiş ve bu güncelleme ile pek çok habere konu olmuştu. Yapılacak olan zam ile beraber asgari ücretin 11.000 lirayı aşacağı düşünülmekte. Daha önce seçim vaatleri arasında AK Parti en düşük memur maaşının 22.000 liraya yükseltileceğini belirtmiş ve yapmış olduğu açıklamalarla dikkatleri üstünde toplamıştı. Emekli ve memura maaş zammı ile beraber Temmuz ayında refah payının da verilmesi bekleniyor. Mecliste bu vaatlerin hayata geçirilmesi için komisyonların kurulacağı da düşünülüyor. Daha sonra emekli ve memur maaşları ile ilgili tekliflerin hazırlanacağı ve bu tekliflerin temmuz ayında yasalaşacağı ise beklenen bir diğer durum. Kiralara geçtiğimiz sene yasal düzenleme ile % 25 zam sınırı getirilmişti ve bu konuda da yasal bir düzenlemenin yapılacağı beklenilmekte.

Editör: Ecehan Acar