Asgari ücret komisyonuyla ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Güncel döviz kurlarının yeni rekorlar kırması, maaş zamlarının oranlarını büyük ölçüde etkiledi. Asgari ücrete düşünülen yeni rakam, %100'ün üzerine çıktı.

Bu haber kulisleri hareketlendirdi. Asgari ücretle çalışan 7.5 milyon emekli, bu haberi sevinçle karşılayacak. Yeni asgari ücret rakamı 13.000 TL'ye ulaştı. Peki, kesin rakam ne zaman açıklanacak? Asgari ücret zammı ne zaman belirlenecek? Komisyon toplandı mı? Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...

Son yapılan seçimlerin ardından yeni kabine resmi olarak göreve başladı. Gerekli çalışmalar yapılarak kurum başkanlarında değişiklikler yapılmaya devam ediyor. En önemlisi, Yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş olarak belirlendi ve Devlet Bahçeli'den görevi resmen devraldı. Seçim öncesinde vaat edilen birçok düzenleme artık Meclis'te onaylanacak ve yürürlüğe girecek.

Konut Sigortası Nedir? Neleri Kapsar? Konut Sigortası Nedir? Neleri Kapsar?

Asgari Ücret, Komisyon Tarafından Belirlenecek!

Asgari ücrete yapılacak zammı belirleyecek olan komisyonun, yakın zamanda bir araya gelerek; zam oranını belirlemesi beklenmekte. Temmuz ayının yaklaşmasıyla vatandaşların heyecanlı bekleyişi sürmeye devam ediyor.

Asgari ücrette ara zam konusunda gelişmeler halk tarafından yakından takip ediliyor. Son gelişmelere göre, asgari ücrete %55 oranında bir zam yapılacağı iddiaları dolaşıyor. Bu iddianın kaynağı ise iktidara yakın bir isim olarak gösteriliyor.

2023 yılının başında açıklanan zam oranı ile beraber, asgari ücret yüzde 56 oranında artmıştı. Bu artış ile beraber, 8 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Şu anda ise %55 oranı konuşuluyor. Düşünülen oran, asgari ücret için 13.500 TL seviyesine denk geliyor. Böylece, 2023 yılında asgari ücrete uygulanan zam oranı %101 olacak.

Editör: Vural Pars