Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı teşvik eden desteklerle hem Başkent'in hem de ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl 9.5 milyon sebze fidesi dağıtarak başlayan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu yıl ise çiftçilere destek olmak amacıyla dağıtılacak sebze fidesi miktarını 14 milyon 23 bine çıkardı. Dağıtım programı Ayaş ilçesinde başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda yerli üretimi teşvik etmek, çiftçileri kalkındırmak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla desteklerinin devam ettiğini duyurdu. 25 ilçenin tamamında uygulanacak olan sebze fidesi dağıtımında, yüzde 75'i hibe ve yüzde 25'i çiftçi katkı paylı olacak.

Çalışan Annelere 325 Euro Destek: SGK ve AB İşbirliği ile Hayata Geçen EDU-CARE II Projesi Başvuruları Başladı Çalışan Annelere 325 Euro Destek: SGK ve AB İşbirliği ile Hayata Geçen EDU-CARE II Projesi Başvuruları Başladı

Fide desteğinden faydalanan çiftçiler, memnuniyetlerini dile getirdi. İdris Dursun, uzun süredir üreticilik yaptığını ve Büyükşehir Belediyesi'nin mazot, sıvı gübre ve fide desteği gibi birçok yardımdan memnun kaldığını belirtti. Halil İbrahim Aslan ise geçen sene de fide aldığını ve bu sene tekrar alacağını söyleyerek Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Diğer çiftçiler de mazot, gübre ve diğer desteklerden yararlandıklarını ifade ederek belediyeye teşekkür etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma hamlesi, Türkiye'ye örnek olan bir projeye dönüşmüştür. Yüzde 75'i hibe olan sebze fidesi dağıtımı, yerli üreticiyi desteklemek ve kırsal kalkınmayı artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Dağıtım programı resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere sağladığı destekler, yerli üretimi teşvik etme ve ekonomiye katkı sağlama hedefleriyle büyük bir önem taşımaktadır. Kırsal kalkınma projeleriyle öncü olan belediye, çiftçilerin memnuniyetini kazanmış ve Ankara'nın tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamaktadır.

Editör: Vural Pars