Aile Koruma Kalkanı Programı'nın detayları belli oldu. Programda 3 başlıkta toplanan destekler yer alıyor: ev hanımlarına erken emeklilik, gelir tamamlayıcı aile destek sistemi ve yeni evlenecek çiftlere destekler.

Programın detaylarını açıklayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emre Gülşen, ATV Haber'e yaptığı açıklamada programdaki maddeleri tek tek açıkladı.

Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için prim ödemelerinin 3'te 1'i devlet tarafından karşılanacak. 2023 yılı itibariyle 3 bin 202 TL ödenen prim, 2 bin 135 TL'ye indirilecek. Yani primlerde bin 67 TL'lik bir indirim olacak. Bu da yıllık 12 bin 800 TL'ye karşılık geliyor.

Programda yer alan bir diğer destek de ev hanımlarının çocuk sayılarına göre daha erken emekli olabilmesi. Örneğin bir ev hanımının 3 çocuğu varsa, her çocuk başına bir yıl olmak kaydıyla 3 yıl erken emekli olabilecek.

Yeni evlenecek çiftlere verilecek destek ise 2 yıl ödemesiz sıfır faizli kredi desteği olacak. 150 bin TL'ye kadar kredi desteği imkanı sunulacak.

Programda ayrıca her aileden en az bir kişiye iş imkanı sağlanacak. Özel sektörde bu kişilerin İŞKUR aracılığıyla istihdama kazandırılması planlanırken, mümkün olmadığı şartlarda kamuda işçi olarak istihdam edilecekler.

Aile Koruma Kalkanı Programı'nın açıklanması, ev hanımlarının maddi desteklere ve sosyal güvenlik haklarına erişimlerinin artmasını hedefliyor. Programın detayları, ev hanımları ve yeni evlenecek çiftler için önemli bir fırsat sunarken, aynı zamanda aile ekonomisine de olumlu katkı sağlayacak.

Editör: Vural Pars