Aile Bakanlığı'nın yeni duyurusuna göre, dar gelirli kadınlara yönelik destek ödemeleri artık daha da yükseliyor. Aile Bakanı, ev hanımlarına yapılan destek ödemelerinin devam edeceğini duyurdu. Özellikle maddi yardıma ihtiyaç duyan ev hanımlarının bu destek ödemelerini araştırdığı belirtiliyor.

Ayrıca, Aile Bakanlığı'nın çalışmayan ev hanımlarına yönelik dul ve yetim aylığı almak isteyenlere düzenli destek ödemeleri sağladığı bilgisi paylaşıldı. Bu kapsamda, eşini kaybetmiş veya babasını kaybetmiş kadınlara her ay düzenli bir destek ödemesi yapıldığı vurgulandı.

Eğer sigortalı olarak çalışan bir eş vefat ederse ve geride kalan eş veya çocuk yoksa, anne veya babaya maaş bağlanabileceği ifade edildi. Yasal düzenlemelere göre, alınan son maaş miktarının %75'i eşe bağlanırken, eğer eş çalışıyorsa bu oranın %50 olarak hesaplandığı belirtildi. Ayrıca, iki veya daha fazla yetim çocuk varsa, eş için maaşın %50'si, yetim çocuklar için ise %25'i oranında maaş bağlandığı bilgisi verildi.

4 Bin TL Ödeme Yapılacak! Destek ödemesi miktarlarının, en düşük emekli maaşı üzerinden hesaplandığı ifade edildi. 2023 yılı Ocak zammı sonrasında en düşük emekli maaşının 5.500 TL olduğu belirtildi. Buna göre, destek ödemelerinin %25 diliminde 1.375 TL, %50 diliminde 2.750 TL ve %75 diliminde ise 4.125 TL olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Ancak emekli maaşlarına yapılan %36'lık zamla birlikte, destek ödemesi miktarının 7.500 TL'ye yükseldiği açıklandı. Bu zam dahilinde, aylık olarak 1.870 TL destek ödemesi yapılacağı belirtildi.

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda! Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda!

Üniversite öğrencileri ise 25 yaşına kadar destek ödemesinden faydalanabilecekler. Erkek çocuklar 18 yaşına kadar destek alırken, kız çocuklarının ise evlenmedikleri sürece ömür boyu bu haktan yararlanabileceği ifade edildi. Sigortalı bir babanın evli kızı, babasının ölümü durumunda, boşandığı anda yetim maaşı alabileceği bildirildi.

Ayrıca, yeni düzenlemeyle birlikte dar gelirli kadınlara yönelik destek ödemelerinde önemli bir artış yaşandı. Bu destek ödemeleri, aylık 1.870 TL olarak belirlendi. Bu şekilde, maddi sıkıntı çeken ev hanımları ve diğer dar gelirli kadınlar daha fazla desteklenmiş olacaklar.

Destek ödemelerinin yanı sıra, Aile Bakanlığı tarafından sunulan diğer desteklerden de faydalanma imkanı bulunuyor. Ev hanımlarının eğitim alması, mesleki becerilerini geliştirmesi ve iş gücüne katılması için çeşitli programlar ve kurslar düzenleniyor. Bu sayede, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını sağlamaları ve aile bütçelerine katkıda bulunmaları hedefleniyor.

Editör: Vural Pars