Opel SUV Modelleri: Fiyat-Performans Dengesiyle Dikkat Çekiyor Opel SUV Modelleri: Fiyat-Performans Dengesiyle Dikkat Çekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama ile 700 bin kamu işçisine yüzde 45 zam yapıldığı ve en düşük maaşın 15 bin TL olarak belirlendiği duyuruldu. Zam haberinin ardından işçilerin zamlı maaşlarının ne zaman yatırılacağı merak ediliyor.

Zam Farkları Ne Zaman Yatırılacak?

Sözleşmesi 1 Ocak 2023 tarihinde başlayan çalışanlar, 4 aylık maaş farklarını alacaklar. Farkların zamanı, çalışanların işe başlama tarihine göre sırayla yatırılacak.

İşçilerin Yanı Sıra Fazla Çalışma Ücretleri de Artırıldı

Toplu iş sözleşmesinde, prim maddesi olmayan işyerleri için aylık yüzde 4-6 arasında iş prim ödemesi yapılacak. Şehit ailesi ve terör mağdurlarına da yüzde 10'luk fazladan zam verileceği belirtildi. Gece çalışan işçiler yüzde 8 oranında ek zam alacak.

"Düşük Ücrete 15 Bin Lira İstedik, Talep Ettiğimizi Aldık" Konuya ilişkin TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay şunları söyledi: "Düşük ücrete 15 bin lira istedik, sendikalar tarihinde hiç talep ettiğinin tamamını aldığımız olmamıştı. Talep ettiğimizi aldık. Üst ücret için de yüzde 45 + yüzde 15 refah payı talep ettik, onun 45'ini aldık. 11 bin lira brüt alan arkadaşımız 21 bin 750 lira brüt alacak, yani yüzde 107 zam var. Talep ettiğimizin tamamını aldık. Yüzde 45 aldık, sosyal haklara baktığınız zaman ortalama 2-2.5 puan iyileştirme var. Güzel bir sözleşme oldu. Bizim de içimize sindi. Birkaç güne bitirirsek bu ayki maaşlara yansıyanlar olacak."

Editör: Vural Pars