Emekliler için sunulan destek ödeme imkanları her geçen gün artmaya devam ediyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur, memur emeklileri ve Erken Emeklilik Hakkı (EYT) sahipleri için Ekim ayı sonuna kadar yeni bir destek ödemesi başlatılıyor. Nakit ihtiyacı olan emekliler için kapılarını açan bankalar Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve PTT olarak belirlendi. Emekli vatandaşlar, 20.000 TL'ye kadar ek ödeme almak için bu bankaların ve PTT'nin kapılarını çalabilecekler. 4A, 4B ve 4C emeklileri için belirlenen ek ödeme şartları ve detayları da netleşti.

Milyonlarca emekli maaşı alan vatandaş için 3 kamu bankası ve PTT tarafından yeni bir nakit destek duyurusu yapıldı. Nakit ihtiyacı olan emekliler, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve PTT'ye başvurarak yeni TL'ye kadar ödeme alabilecekler. Düşük faizli emekli kredisi başvuru şartları da belirlendi. Ekim ayı sonuna kadar başvuran emeklilerin tüm nakit ihtiyaçları karşılanacak. Kimler emekli kredisi alabilir ve hangi şartlar geçerlidir?

3 Banka ve PTT'den Düşük Faizli Emekli Kredisi

Bankalar ve PTT, emeklilere düşük faizli kredi kampanyaları başlattı. 17 milyon emekli vatandaş için 36 ay vadeli, 20.000 TL'ye kadar emekli kredisi imkanı sunulacak. Düşük faizli emekli kredisi başvuruları banka şubeleri, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden kolayca yapılabilecek.

Stok takip programı nedir? Stok takip programı nedir?

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve PTT'nin açıklamasına göre, 80 yaşın altındaki tüm emekliler düşük faizli ihtiyaç kredisi için başvuruda bulunabilecekler. Başvurular banka şubelerinden, mobil bankacılık ve dijital bankacılık hizmetleri üzerinden yapılabileceği gibi, SMS yoluyla da başvuru yapma seçeneği sunulmaktadır. PTT'nin SMS ile kredi başvurusu yapmak isteyenler ise cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne T.C. kimlik numaralarını yazıp aralarında boşluk bıraktıktan sonra PTT yazarak 30-50 numarasına kısa mesaj gönderebilirler.