AKP İstanbul İl Başkanlığı, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin 2. tura kalmasının ardından 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için önemli bir karar duyurdu. Yapılan açıklamada, seçim gününde ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacağı belirtildi. Başvuruların ilçe başkanlıklarından yapılacağı ifade edildi.

13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak! 13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak!

Gidiş-Dönüş Ücretsiz Olacak 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler için ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanacak. AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, resmi ikameti başka şehirlerde olan seçmenlere 28 Mayıs'taki seçimde ulaşımın ücretsiz olacağı bildirildi. Başvuruların ilçe başkanlıklarına yapılabileceği belirtildi. Bu doğrultuda, il ve ilçe başkanlıklarının koordinasyonunda ücretsiz gidiş-dönüş ulaşım desteği için çalışmalara başlandı.

İl Başkanlığından Yapılan Açıklama AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün, Türkiye Yüzyılını inşa eden liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve emanetine sahip çıkma günüdür. Oy kullanmak için ilimizden memleketlerine gitmek veya memleketlerinden ilimize gelmek isteyen seçmenlerimizin ulaşım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İstanbul'da bulunduğunuz ilçenin 'İlçe Başkanlığına' başvurarak gidiş-dönüşlerinizi size sağlanacak otobüslerle ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz."

Bu karar doğrultusunda, seçimlerde oy kullanmak için farklı şehirlerde olan seçmenlere ulaşım kolaylığı sağlanacak ve ücretsiz olarak otobüs hizmeti sunulacaktır. Bu uygulama ile seçmenlerin seyahat masrafları azaltılacak ve demokratik bir seçim süreci desteklenecektir.