Finans dünyası, sürekli değişen piyasa dinamikleri ve fırsatlarla dolu bir alan olduğu için milyonlarca yatırımcının odağında. Özellikle borsadaki halka arzlar, şirketlerin büyüme ve genişleme yolculuklarında kritik bir adımı temsil ederken, yatırımcılar için de yeni ve potansiyel olarak kazançlı yatırım fırsatları sunuyor.

Halka arzlar açısından 2023 oldukça hızlı geçti ve onlarca yeni şirket borsadaki yerini aldı, katılım rekorarı kırıldı.

2024’te de borsadaki halka arz rüzgarının devam etmesi bekleniyor. Yatırımcılar halka arz takvimini ve yaklaşan halka arzları şimdiden merceği altına almış durumda. Elbette borsada işlem görmeye başlayacak şirketler içinde öne çıkması muhtemel birkaç tanesine ayrı bir parantez açmak mümkün.

2024 yılına damga vurması beklenen 10 Halka Arz

1.       Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş.

2.       Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

3.       Batıliman Liman İşletmeleri A.Ş.

4.       Oba Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş.

5.       Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş.

6.       Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş.

7.       Penca Tekstil Çorap San. ve Tic. A.Ş. (Penti)

8.       Tavuk Dünyası Gıda San. ve Tic. A.Ş.

9.       Kızılay İçecek San. ve Tic. A.Ş.

10.   Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. (n11)

Peki, aklınızdaki soru “halka arzlara nereden katılabilirim” ise yanıtı basit! ÜNLÜ & Co’nun yeni nesil yatırım uygulaması Piapiri üzerinden bütün halka arzlara giriş yapabilirsiniz.

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş.

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş., Türkiye'nin savunma sektöründe öncü bir firmadır. 1990'da Türkiye'nin ilk endüstriyel robotunu geliştiren bu şirket, 30 yılı aşkın süredir robot teknolojileri ve endüstriyel otomasyon alanlarında deneyime sahiptir. Savunma sistemleri başta olmak üzere, Hareket ve Test Sistemleri, İnsansız Sistemler ve Kritik Üretim Sistemleri alanlarında uzmanlaşmıştır. Altınay, 7.000 m²'lik Robot Teknolojileri Uygulama Merkezi ve İstanbul, Gölcük'te yer alan toplam 13.000 m²'lik tesisiyle faaliyet gösterir. Ayrıca Almanya ve Rusya'da da operasyonları bulunur ve uluslararası projelerde yer alır.

Firma, kaynak, birleştirme, montaj gibi çeşitli mühendislik alanlarında geniş bir yelpazede hizmet verir. Kurucusu Hakan Altınay, Türkiye'nin ilk dört uzay mühendisinden biri olup, şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. 2017 yılı cirosu 60.1 milyon avro olan Altınay, 420 çalışanı ile sektördeki liderliğini sürdürmektedir. Bu çalışanların yarısından fazlası mühendis ve doktora derecesine sahiptir. Altınay, teknoloji üretimi ve yönetimi konusunda yetenekli bir insan kaynağına sahip olup, çeşitli ödüller kazanmıştır.

Koton Mağazacılık

Koton Mağazacılık, 1988 yılında İstanbul Kuzguncuk'ta 25 metrekarelik bir mağaza ile faaliyetlerine başlayan ve zamanla Artaş Holding bünyesinde uluslararası bir moda perakende markasına dönüşen bir şirkettir. Geniş tasarım ekibi ile hazırlanan koleksiyonlar sayesinde müşterilerine çeşitli ürün yelpazesi sunan Koton, 69 ülkede hem online hem offline kanallar aracılığıyla faaliyet göstermektedir ve geniş bir müşteri kitlesine hitap etmeyi hedeflemektedir.

Sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk alanında da aktif bir rol oynayan Koton, çeşitli projelerle bu değerlere vurgu yapmaktadır. Sürdürülebilirlik Komitesi ve ilgili departmanlar kurarak çevresel ve sosyal sorumluluklara odaklanan şirket, bu alanda daha fazla bilinç ve şeffaflık sağlama amacında. Bunun yanı sıra, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve diğer sürdürülebilirlik inisiyatiflerine katılarak küresel iş birliğini desteklemektedir.

Koton, "Yaşama Saygı" felsefesiyle şekillendirdiği gelecek taahhütlerini sürdürülebilirlik stratejisinin merkezine yerleştirerek, gelecek nesiller için daha iyi bir dünya bırakma sorumluluğunu üstlenmiştir. Bu yaklaşım, şirketin uzun vadeli hedeflerini ve topluma olan bağlılığını yansıtmaktadır.

Batıliman Liman İşletmeleri

Batıliman Liman İşletmeleri A.Ş., 2006 yılında Batı Anadolu Grubu bünyesine katılarak İzmir'in Aliağa ilçesindeki Nemrut Körfezi'nde faaliyet göstermeye başlamıştır. İzmir şehir merkezine 59 km mesafede yer alan bu liman, başlangıçta Batıçim'e ait çimento ve klinker yüklerinin elleçlenmesi üzerine yoğunlaşmış, ancak sonrasında yapılan ekipman ve alan yatırımlarıyla bölgedeki iş hacmini artırarak önemli bir liman haline gelmiştir.

Yıllık 6 milyon ton elleçleme kapasitesine sahip olan Batıliman, modern liman ekipmanları ve uzman kadrosuyla haftanın her günü 24 saat boyunca dökme yük, genel kargo, proje kargo, tehlikeli ve tehlikesiz sıvı yüklerin elleçlenmesi yanı sıra depolama ve lojistik hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca barınma, atık alımı ve su ikmali gibi yardımcı hizmetler de sağlamaktadır.

Konum olarak hem denizden gelen gemiler için elverişli hem de karayolu ve demiryolu ağlarına yakın mesafede bulunan Batıliman, Aliağa ve İzmir bölgesi başta olmak üzere Manisa, Balıkesir, Aydın, Denizli, Afyon, Konya gibi geniş bir hinterlanda hizmet vermektedir. Yönetim Kurulu, Gülant Candaş başkanlığında, Ömer Çağdaş Selvi, Caner Türkyener ve Selçuk Uçar üyeleriyle limanın stratejik yönlendirilmesini sağlamaktadır. Bu liman, hız, zamanlama ve güvenilirlik açısından yüksek standartlarda hizmet vererek sektördeki önemli bir konumunu korumaktadır.

OBA Makarnacılık

OBA Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş., 1966 yılında Gaziantep'te kurulan ve yüksek teknolojik yatırımlarıyla tanınan bir şirkettir. Özgüçlü Ailesi tarafından 2005 yılında satın alınan OBA Makarna, Gaziantep'te bulunan ve 110.000 m² üzerine kurulu, 49.000 m² kapalı alana sahip tesislerinde dünyanın en yüksek teknoloji sistemleriyle makarna üretmektedir. Şirket, 2010 ve 2012 yılları arasında 50.000.000 Euro’luk yatırımlar yaparak günlük 1.215 ton buğday kırma ve yaklaşık 1.100 ton makarna üretim kapasitesine ulaşmıştır.

2017 yılında Sakarya/Hendek'te kurulan yüksek teknolojiye sahip entegre üretim tesisi ile OBA, günlük 1.575 ton buğday kırma ve 580 ton makarna üretim kapasitesine erişmiştir. Şirket, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen kaliteli buğdayları kullanarak 40 farklı ürün çeşidi sunmaktadır. Ayrıca, Sakarya/Hendek’te yer alan noodle üretim tesisinde, günlük 3.000.000 paket noodle ve 300.000 adet bardak noodle üretilmektedir, bu da Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük noodle üretim tesislerinden biri olmasını sağlamaktadır.

Sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde, OBA Makarna tesis çatısına kurulan 4.5 MW gücündeki GES panelleri ile üretimde kullanılan elektriğin önemli bir kısmını karşılamakta ve karbon salınımını azaltarak çevreye katkıda bulunmaktadır.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Musa Özgüçlü'nün öncülüğünde, şirket sürdürülebilirlik, kalite ve enerji verimliliği ilkelerini benimseyerek, global pazarda etkin bir rol almaktadır. Kurumsal hedefleri doğrultusunda, ürünlerini milyonlarca insanın sofrasına ulaştırma tutkusuyla faaliyetlerine devam eden OBA Makarnacılık, Türk ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak ve uluslararası alanda ülkenin itibarını yükseltmek için çabalamaktadır.

Multinet Kurumsal Hizmetler

Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş., 1999 yılında kurulan ve Up Group bünyesinde faaliyet gösteren bir şirkettir. Yenilikçi teknolojiler ve ödeme çözümleri geliştirerek, kurumlar, kart kullanıcıları, üye iş yerleri ve tedarikçilere değer katan hizmetler sunmaktadır. Türkiye’nin 81 ilinde 552 çalışanı, 1,5 milyondan fazla kart kullanıcısı, 57 binden fazla anlaşmalı noktası ve 37 binden fazla kurumsal müşterisi ile hizmet veren Multinet Up, Türkiye'nin en büyük kapalı devre ödeme ağına sahip kurumlarından biridir.

Firma, çalışan yan hakları, teşvik ve ödüllendirme sistemleri gibi çeşitli ihtiyaçlara çözümler sunmakta ve şirket çalışanlarının akaryakıt ve konaklama masraflarının yönetimine yönelik yeni nesil çözümler geliştirmektedir. Ayrıca, toplu satın alma ve tedarik zinciri çözümü ile işletmelerin operasyonel giderlerinin maliyet avantajıyla yönetilmesine yardımcı olmaktadır. Teknoloji şirketi inventiv ile iş birliği yaparak, dijital cüzdan, mobil pos ve sadakat programları geliştiren ve siber güvenlik çözümleri üreten Multinet Up, paydaşlarına sürekli değer yaratarak güvenilir ve ilk tercih edilen çözüm ortağı olmayı hedeflemektedir.

CEO Ali Emre Sever'in liderliğinde, Ar-Ge ve yeni inovasyon yatırımlarını güçlendirerek faaliyetlerini çeşitlendiren Multinet Up, güvenli altyapı oluşturmak ve veri temelli geliştirmeler yapmak için çevik çalışma kültürüne önem vermektedir. Türkiye'nin kullanıcı memnuniyeti en yüksek ve en çok tercih edilen yemek kartı markası olan şirket, sektörün dönüşümüne liderlik ederek ekosistemini güçlendirmektedir. Önümüzdeki süreçte, kurumlara sağladığı faydayı en üst seviyeye çıkarmak ve teknolojiyle birlikte dönüşen iş dünyasının fırsatlarını toplumun hizmetine sunmak için çalışmalarına devam edeceğini vurgulamaktadır.

ALTINKILIÇ Gıda

Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş., 40 yıllık bir peynircilik deneyimine sahip, geleneksel süt ürünlerini geleceğe taşıyan öncü bir şirkettir. Ezine peyniri alanında güvenilir bir marka ve kaliteye sahip olan Altınkılıç, Ezine'nin eşsiz biyoikliminden faydalanarak koyun, keçi ve inek sütlerinden Türkiye'nin en kaliteli ve dünyaca ünlü klasik peynirlerini üretmektedir.

Altınkılıç'ın ürün yelpazesi, 'İlkbahar Peynirleri' konseptindeki Ezine peynirleri, asırlık bir üne sahip 'Trakya Eski Kaşar Peyniri' ve bir Ege klasiği olan 'İzmir Tulum Peyniri'ni içermektedir. Şirket, klasik peynir üretiminde doğallığı ön planda tutmakta ve hijyen koşullarına büyük önem vermektedir. Kalitesi ve damak tadıyla sektörde nadir firmalardan biri olarak öne çıkmaktadır.

Kasko Sigortasının Avantajları Kasko Sigortasının Avantajları

Altınkılıç, Türkiye'de doğal probiyotik süt ürünü olan KEFİR'i ilk olarak üreterek piyasaya sunmuş ve fonksiyonel gıda pazarının gelişimine büyük katkıda bulunmuştur. Kafkasların Gençlik İksiri olarak bilinen Kefir, Türkiye'de ilk kez Altınkılıç markası ile tanınmıştır. Sade ve meyveli Kefir çeşitleriyle probiyotik süt ürünlerinde doğallığı, orijinalliği ve kalitesiyle dikkat çekmektedir.

Ürünleri %100 doğal olup, herhangi bir koruyucu veya katkı maddesi içermeyen Altınkılıç, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemi standartlarına uygun olarak üretim yapmaktadır. Merkezi İstanbul'da bulunan şirketin, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'da bölge müdürlükleri bulunmaktadır.

Penca Tekstil Çorap (Penti)

Penca Tekstil Çorap San. ve Tic. A.Ş., daha çok Penti olarak bilinen, 1950 yılında Mois ve Yasef Kariyo kardeşler tarafından kurulan bir şirkettir. Türkiye'de sanayileşmenin henüz başlangıç aşamasında olan bir dönemde kurulan şirket, 1970 yılında Öğretmen Çorap adını aldı ve 1984 yılında Penti ismini alarak markalaşma sürecini tamamladı.

Penti, şehirli kadınların ihtiyaçlarına odaklanarak çeşitlilik, renk, desen ve kalite anlayışını benimsemiştir. Penti'nin koleksiyonları, kadınlar, erkekler ve gençler için farklı ürün gruplarını içermekte ve Ma Vie Privée, Penti Young, Penti Men gibi markalarla farklı yaş gruplarına hitap etmektedir.

Şirketin tarihçesinde önemli dönüm noktaları bulunmaktadır. 1991 yılında "Fit15" Külotlu çorabı ile pazarda devrim yaratmış, 1994 yılında ise Çorlu'daki modern üretim tesisini kurarak yılda 86 milyon çift çorap üretim kapasitesine ulaşmıştır. 1999 yılında ise Penti mağazalar zincirinin ilk mağazasını İstanbul'da açarak perakende sektörüne adım atmıştır.

2006 yılında Türkiye'nin 60 ilinde 300'den fazla, yurt dışında ise 29 farklı ülkede 106 mağazası bulunmaktaydı. Penti, aynı zamanda Avrupa'nın en büyük ilk 3 üretici firmasından biri olup, birçok ünlü markanın da üreticisidir. 2011 yılında Carlyle Group ile ortaklık kurarak global bir Türk markası olma hedefini güçlendirmiştir.

Penti, kalite ve çevre politikalarına büyük önem vermektedir. ISO 9001, ISO 27001, ISO 45001, ISO 14001 ve ISO 50001 sertifikalarına sahiptir. Şirket, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk alanlarında da aktif rol oynamakta ve ödüller kazanmaktadır.

Şirketin hedefi, çorap pazarındaki lider konumunu daha da güçlendirmek ve iç giyim ve mayo perakendeciliğinde de liderliğini sürdürmektedir. Penti, Türkiye'den çıkan global bir marka olmayı ve yurt dışında da kadınların tercih ettiği bir marka olmayı hedeflemektedir.

Tavuk Dünyası

Tavuk Dünyası Gıda San. ve Tic. A.Ş., 2012 yılında Türkiye'de ilk restoranını açarak, kısa sürede 52 şehirde 275'i aşkın lezzet noktasına ulaşan bir markadır. Gizli reçeteler, eşsiz soslar ve çeşitli baharatlarla 12-14 saat marine edilen leziz tavukları, Uluslararası Lezzet Enstitüsü tarafından Üstün Lezzet Ödüllerine layık görülen bir lezzet hikayesine dönüşmüştür. Yurt dışında ise Gagawa marka ismiyle büyümeye devam etmektedir.

Tavuk Dünyası, dünya mutfaklarından esinlenerek farklı damak tatlarına hitap eden çeşit çeşit tavuklarını, büyük porselen tabaklarda, özel soslu makarna ve taptaze Akdeniz salatası eşliğinde sunmaktadır. Rahat ve keyifli restoran ortamlarında her yıl milyonlarca kişiye hizmet vermektedir. 2015 yılında, Türkiye'nin önde gelen özel sermaye fonlarından Mediterra Capital'in yatırımıyla büyüme ve kurumsallaşma sürecinde ivme kazanmıştır.

Tavuk Dünyası'nın farklılığı, doyurucu ve dengeli öğünler, cömert porsiyonlar, sağlıklı pişirme teknikleri ve kişiye özel tava kullanımında yatmaktadır. Restoranlarının sıcak ve rahat ortamları ise markanın ayırt edici özelliklerindendir.

Şirketin hayali, herkese kaliteli, lezzetli ve uygun fiyatlı yemekleri, kendilerini iyi hissedebilecekleri mekanlarda sunmaktır. Değerleri arasında güven, özgünlük, samimiyet, ustalık ve tutku bulunmaktadır. Bu değerler, Tavuk Dünyası'nın hizmet anlayışını ve misyonunu şekillendiren temel taşlardır.

Kızılay İçecek

Kızılay İçecek San. ve Tic. A.Ş., dünyanın ilk ve tek iyilik amaçlı içilen maden suyu markası olan Kızılay'ın, tarih boyunca hayatımızda önemli bir yere sahip içeceklerini üreten bir şirkettir. Doğudan batıya, kuzeyden güneye 20'den fazla ülkeye ihracat yapan Kızılay, 21 farklı tat çeşidi ile maden suyu severleri kalitesiyle buluşturuyor. Erzincan ve Afyonkarahisar'daki fabrikalarında yılda 2 milyar şişe üretim kapasitesine sahip olan şirket, ihracat hedefini 40 ülke olarak belirlemiştir. Satılan her maden suyu ile iyiliğe katkıda bulunma misyonunu sürdürmektedir.

Kızılay İçecek, üretim kalitesinden ve doğallığından ödün vermeden sunduğu ürün çeşitliliğiyle dikkat çekmektedir. Sade Maden Suyu, Doğal Aromalı Maden Suyu, Meyveli Maden Suyu, Gazoz, Limonata ve Geleneksel Şerbet gibi ürünlerle tüketicilere geniş bir seçenek sunar. AR-GE ve inovasyon yatırımlarıyla zenginleştirdiği ürün portföyü sayesinde sağlıklı içecekler sektöründe lider olma vizyonunu taşımaktadır.

Yılda 1 milyar şişe sade, doğal aromalı ve meyveli ürün üreten Kızılay İçecek, 26 ülkeye ulaşarak, sektördeki derin bilgi birikimini pazarın güncel ihtiyaçlarıyla birleştirerek yeni ve öncü içecek ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Yeşil teknolojiye odaklanan ve sürdürülebilirlik prensipleriyle uyumlu kurumsal gelişim ve dönüşüm gerçekleştiren şirket, maden sularının yararlarını çeşitli iletişim araçları ile anlatarak toplumsal farkındalığa katkıda bulunmaktadır.

Doğuş Planet - N11

Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. (n11), Türkiye'nin öncü açık pazaryeri konseptli alışveriş platformlarından biridir. Platform, milyonlarca ürünü ve 330 binden fazla kayıtlı iş ortağını 25 milyon müşterisiyle buluşturarak e-ticaret sektöründe önemli bir konuma sahiptir. n11, müşterilerine ilham veren çeşitli tema ve konseptler sunarak, anne-çocuk, ev yaşamı, sofra-mutfak ve teknoloji gibi pek çok kategoride, her zevke uygun ürünlerle kullanıcılarının aradıklarını kolayca keşfetmelerini sağlıyor. Kişiselleştirme özellikleriyle esnek, hızlı ve ulaşılabilir bir alışveriş deneyimi sunan n11, kullanıcılarına özel kupon kampanyalarıyla da seçme özgürlüğü ve esneklik sunuyor.

n11'in teknolojik yatırımları, kullanıcılara ilham verici bir alışveriş deneyimi yaşatırken; pazaryeri satıcıları ve markalarla iş birliği içinde e-ticaretin geliştirilmesine odaklanmaktadır. 2015 yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek market ürünlerini kullanıcılarıyla buluşturan n11, orijinal iş modelini genişleterek farklı hizmetler sunmuştur. GetirBüyük, GetirYemek, GetirSu, GetirÇarşı, GetirAraç, Getirİş ve GetirBiTaksi gibi hizmetlerle kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Türkiye'nin 81 ilinde, Amerika ve Avrupa'da faaliyet gösteren n11, kullanıcıların anlık ve günlük ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler sunmaktadır.

n11'in vizyonu, KOBİ’lerin günlük iş hayatına ve kullanıcıların temel ihtiyaçlarına yönelik tam entegre, dinamik, yenilikçi ve lider bir teknoloji şirketi yaratmaktır. Misyonu, kullanıcılara ve iş ortaklarına yenilikçi hizmetler sunarak dijital dönüşümün öncüsü olmak ve Türkiye’de e-ticaret sektörünün yeniden şekillenmesine liderlik etmektir. Stratejisi ise sektördeki öncü konumunu korumak, iş ortakları ve kullanıcı hacmini güçlü bir ekosisteme ve yüksek müşteri memnuniyetine odaklanarak geliştirmek ve sürdürülebilir başarı sağlamaktır.