Son zamanlarda gündemi meşgul eden erken emeklilikle ilgili yeni bir duyuru yapıldı. Devlet, 2002 yılından önce sigortalı olarak çalışanlara erken emeklilik imkanı sunacak. Emekli maaşı almak isteyenler, günleri dolmadan emekli olmak için çaba harcıyorlar. Erken emeklilik için ise EYT yasasına girecek olan kişilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Erken Emeklilik Nedir?

Erken emeklilik, sigorta primleri gün sayısı tam olan ancak yaş bekleyen kişilerin yasalara uygun olarak emekli edilmesidir. Erken emeklilik için bazı şartları yerine getirmek ya da borçlanma yapmak mümkündür.

Erken Emeklilik İçin Yeni Şartlar

Yeni düzenlemeye göre, 2002 yılından önce sigortalı olan kişiler, belirli şartları sağladıklarında erken emeklilikten yararlanabilecekler. EYT yasasından faydalanmak isteyen kişilerin, kadın ise doğum borçlanması, erkek ise askerlik borçlanması yapması gerekiyor. Kadınlar, SGK'lı olarak çalıştıkları dönemlerde 760 gün prim borcu hesaplatmak için SGK kurumlarına başvuru yapabilirler. Erkekler ise yaptıkları askerlik süresine göre askerlik borçlanması yapabilirler ve bu borcu SGK'ya ödeyerek emekli olabilirler.

EYT Kimleri Kapsıyor?

Vakıfbank'ın yeni kampanyası duyuruldu! 0.99 faizlerle ödeme! Vakıfbank'ın yeni kampanyası duyuruldu! 0.99 faizlerle ödeme!

EYT ile emekli olacak kişiler, 9 Eylül 1999 öncesinden sigortalı olmaları yeterlidir. Bu durumda yaş şartı aranmayacağı da Cumhurbaşkanı tarafından duyuruldu. Emekli maaşı almak için 25 yıl sigortalı olarak çalışmanız gerekir. Ayrıca 5,225 günü tamamlamanız gerekiyor.

2002 yılından önce sigortalı olanlar için erken emeklilik fırsatı sunulması, birçok kişinin umudu oldu. EYT yasasına giren kişilerin belirli şartları yerine getirmesi halinde erken emeklilik imkanı sağlanacak. Bu düzenleme, emekli olmak isteyenlerin yüzünü güldürecek gibi görünüyor.