Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memurlara yönelik ek zam müjdesini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na talimat veren Erdoğan, refah payı düzenlemesi için çalışmaların başladığını bildirdi. Yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla birlikte 7.500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlara sevindirecek bir haberin paylaşılacağını belirten Erdoğan, temmuz ayında enflasyon farkı yanında refah payı artışının da dikkate alınarak bir düzenleme yapılacağını açıkladı. Ayrıca, memurların enflasyona ezdirilmeyeceği sözünü verdi. 

Başkan Erdoğan, Memur-Sen Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, emekli ve memur maaşları için enflasyonun üzerinde artışlarla alım gücünün artırılacağını belirtti. 7.500 liranın üzerindeki emekli maaşlarına yönelik iyileştirme çalışması yapıldığını ifade eden Erdoğan, memura zammın yanı sıra refah payı verileceğini söyledi. 

Sosyal devlet anlayışının daha da güçlendirilmesi talimatını veren Başkan Erdoğan, enflasyonun sabit gelirliler üzerindeki tahribatının ortadan kaldırılması için düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesini istedi. Yıl başında 3.500 TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı, yapılan düzeltmeyle 7.500 TL'ye yükseldi. En düşük emekli maaşındaki artış enflasyon rakamlarının çok üzerinde yüzde 114'ü aşmış oldu. 

AK Parti döneminde uygulamaya konulan emekli ikramiyesi de yüzde 82 artışla 2.000 TL olarak belirlendi. Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ve emekli maaşı ödemesini alan 15 milyon emekli, bu düzenlemelerden faydalandı. Başkan Erdoğan'ın müjdesiyle birlikte emekli ve memurların alım güçleri artacak ve en düşük emekli maaşı yüzde 114 artışla 7.500 TL'ye yükselmiş olacak.

Editör: Vural Pars