Arda Güler, Real Madrid'in ABD Turnuvası Kadrosunda Arda Güler, Real Madrid'in ABD Turnuvası Kadrosunda

Kötü, skorları ile  turnuvaya damgasını vuran A Milli Takım, yapmış olduğu 3 maçta da ağır yenilgiler aldı.  Ay yıldızlı takım, 3 maçta yediği toplam 8 golle, Avrupa Şampiyonası tarihinde en çok gol yiyen takımlardan biri olarak  anılıyor.  Diğer yandan Uğurcan Çakır, grup aşamasında  yapmış olduğu 18 kurtarış ile,  zirvede yerini aldı.

EURO 2020'de A Grubu'nda yer alan A Milli Takım,  eksi 7 averajla ve puansız olarak  kayıtlara geçti. Milli takımın sergilemiş olduğu kötü  performans adeta turnuvaya damgasını vurdu. Ayriyetten Kuzey Makedonya'yla  birlikte puanı elde edemeyen  2 takımdan biri olan Türkiye, eksi 7 averajla zirveye oturdu.

Sonuncu Olduk

Milliler,  EURO 2020 turnuvasında  büyük hayal kırıklığı yaşadı. EURO 2020 turnuvasına  katılan Ay-yıldızlı takım istediği sonucu elde edemedi. Milli  takım, Avrupa Şampiyonası'nı Kuzey Makedonya ile birlikte puan alamadan  EURO 2020 defterine kapatan iki takımdan biri oldu. İtalya, Galler ve İsviçre ile A Grubu'nda   karşılaşma yaşayan A Milli Takım, rakip  takımlardan  toplamda tam 8 gol yerken, sadece 1 kez gol sevinci yaşadı. Grup aşamasını eksi 7 averajla ile sonlandıran Şenol Güneş'in öğrencileri, EURO 2020'de istediği başarıyı  elde edemedi.  Ay yıldızlı takım turnuvaya katılan 24 takım arasında sonuncu olarak listenin sonuna yerleşti.

Uğurcan Zirvede 

Milli takım, şimdiye kadar turnuva tarihinde (1984) Yugoslavya (10) ve (2004) Bulgaristan'ın (9) ardından şampiyonalarda  yemiş oldu 8 gol ile, turnuva tarihi boyunca en çok kale fileleri karşı takım tarafından havalandıran takım oldu. Kalecimiz Uğurcan Çakır ise grup aşamasında, toplamda 18 kurtarış yaparak bu alanda zirvede yerini aldı.