Kamu kurumlarından haber var! Devlet destekli yardım parası almak isteyenlere 3.000 TL yardım parası detaylar geliyor…

Kamu kurumlarından nakit ihtiyacı olanlara 3.000 TL'ye kadar yardım parası ödenecek. Pandemi döneminin tam olarak bitmemesi ile geçim sıkıntısı çeken ve nakit ihtiyacı hisseden birçok kişiye 3.000 TL ye kadar yardım parası verilecek. Hem SGK destekli hem de devlet destekli olan ödemeyi PTT ve Ziraat Bankası gerçekleştirecek. Devlet destekli olarak yapılacak yardım parasına başvuru yapmak isteyen kişiler e devlet sistemi üzerinden başvurularını yapabilir. Tüm sorgulamaların da yapılma imkânı mevcut.
Devlet destekli olarak verilecek yardımda başvuru yapan kişilere, hangi ihtiyaç için kullanılacak ise o ihtiyaçlara uygun maddi destek sağlanacak. Son zamanlarda yapılan başvurularda ön plana çıkan ihtiyaç kış aylarının yaklaşması nedeni ile kömür ve gıda yardımının yanında, okulların açılması ile birlikte okul yardımları ön plana çıkmaktadır.

Ziraat Bankası acil para ödemesi yapacak! TC kimlik son rakamları 0-2-4-6-8 olanlar alabilir! Ziraat Bankası acil para ödemesi yapacak! TC kimlik son rakamları 0-2-4-6-8 olanlar alabilir!

Sizlerde maddi noktada zorluk çekiyorsanız ve muhtaçlık belgesine sahip iseniz başvurunuzu e devlet üzerinden yaparak yardım parasına hak kazanabilirsiniz.

1100 TL Yardım Parası Verilecek Mi?

Pandemi döneminde vatandaşlara verilen 3 faz yardım parası, 4 faz olarak 1.100 TL ödemesi devam edecek mi? Vatandaşlar tarafından merak konusu. E devlet üzerinden destek yardım parası için başvurular devam ediyor. İlerleyen zamanlarda 4.faz olarak yardım parası ödemeleri gerçekleşecek. Siz de yardım parası almak isterseniz, e devlet uygulaması üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Yapılacak değerlendirme sonucu sizlere bildirilecektir. E devlet üzerinden başvuru yapmak için e devlet şifresine ihtiyaç vardır. Elde edilecek şifre ile e devlet uygulamasına girilerek yardım desteği ile arama yapılabilir. Destek yardımları hakkında geniş bilgileri bulunur.

z4-1

Muhtaç durumda olan vatandaşlar bağlı bulundukları yerdeki belediye ve kaymakamlıklara başvuru yaparak muhtaçlık belgesi elde edebilir. Elde edilen muhtaçlık belgesi ile yardımlardan faydalanabilirsiniz. Kömür ve gıda yardımını yanında okul yardımına da başvuru yapabilirsiniz. Yardım konuları hakkında muhtarlıklardan da bilgi edinebilir. Muhtaçlık belgesi ile kaymakamlık makamına başvuruda bulunabilirsiniz.