TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Artık 6 yıl erken emekli olacaksınız! Son dakika olarak İHYA sistemi açıklandı! İşte detaylar... Özellikle prim gününün tamamlanmasıyla ilgili sorunların yaşanması nedeniyle toplu ödeme yapılması gibi bir avantaj sunulması beklenirken halkın da bunlara göre yapılacak olan düzenlemelerin elde edilmesi konusunda sorunların çözümüne yönelik işlemlerin gerçekleştirilmesi önemli hâle gelmektedir.  

Özellikle SGK prim eksiği olanlara yapılacak olan bu yardımların kişileri daha etkili bir şekilde yardımcı olacağı bilindiği için bu kapsamda gerçekleştirilecek işlemlerin de bu şekilde olması gerektiği vurgulanmaktadır. Erken emeklilik yapmak isteyen kişilerin bu kapsamda yapılacak çalışmalara başvurarak gerçekleştirilecek olan işlemlerin yararlanması konusunda yardımcı olunması gerektiği duyuluyor. Emekli olamayan kişilerin de bu yardımlarla emekli olabileceği bilindiği için bu kapsamda yapılan işlemlerden katkı sağlanması gerektiği de biliniyor.

İşte Erken Emekli Olabilmek Bağlamında O Formül

Farklı sektörlerde çalışan kişilerin yüksek emekli maaşı almak amacıyla SGK'lı bulunduğu şu zamanlarda o hayal amacıyla sıcak haberler geliyor. 

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu adeta yürürlüğe girdi. Gelen bu haberlerin ardından ise 2008 yılından itibaren çalışan kadınlar amacıyla doğum borçlanması paylaşıldı. 2 çocuğu olan SSK ve Bağkur'lu vatandaşlar amacıyla ardından bu rakam 3'e çıkartılmıştı. Genişletilen bu proses ardından ise erken emeklilik amacıyla detaylar paylaşıldı.

Sigortalı çalışan kadınlar özelinde doğum ardından 8 hafta ve çoğul gebelik vakitlerinde ise 10 hafta ve doğum evveli üç hafta ile eş güdümlü bu vakitlerde çalışması halinde ise doğum sonralarında mola, dinlenme vakitleri ardından 2 sene vakit kazanabiliyor.

SGK'lı kadınlar 2 sene alacakları vakit ile eş güdümlü toplamda 6 seneye kadar borçlanarak erken emekli olma fırsatı yakalayabilmektedirler.

haber24.com özel haber