İlk arabaya satmama şartıyla sıfır otomobillerde indirim müjdesi! O tarihte ÖTV kalkıyor! Yakın zamanda ÖTV oranının sıfırlanması gerekiyor. İlk arabalarını satmama şartı ele alınarak sıfır otomobillerde indirim gerçekleştirilecek. Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ÖTV konusunda gelişmeler yaşanıyor. Bakan Nebati’de ÖTV'de indirim sinyallerini vermeye başladı. Resmi Gazete'de yayımlanarak ÖTV matrah indiriminin gelmesi sonrasında vatandaşlar heyecanlanmıştı. 2023 yılının başından bu yana ÖTV indirimi bekleyişi devam ediyor. 
Nurettin Nebati ÖTV Hakkında Açıklama Gerçekleştirdi

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanarak ÖTV matrah indiriminin gelmesi ile birlikte vatandaşlar bayilere gitmişti. Bayilerde araba bulamayan vatandaşlar ardından Aralık ayı zamları ile gelen indirimler erirken yeni sene ile eş güdümlü de yurttaşların ÖTV indirimi bekleyişi sürüyor. Konu ile alakalı gazeteciler doğrultusundan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'ye sorular yöneltilirken oluşturulan açıklama ardından ise gündemde de o koşul ardından indirim gelebileceği ifade edildi.

İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret

Otomotivde ÖTV indiriminin henüz gündeme gelmediği söyleyen Nebati araç piyasasının oldukça canlı olduğunu aktardı. Otomotiv sektörünün ilk olarak taleplere karşılık vermesi gerektiğini söyleyen Nebati ÖTV konusunda vatandaşların istediği yanıtı vermedi. Otomobil piyasasında arzın atması durumunda ÖTV’nin tekrar değerlendirebileceğini söyleyen Nurettin Nebati bu indirimin önünü açtı. ÖTV indiriminde 5 yıl satmama şartı aranılacağı da söyleniyor.

Otomotiv sektöründen elde edilen kulis verilere göre ÖTV indiriminde Mart tarihi ön plana çıkacağı ifade ediliyor.

haber24.com özel haber