TÜİK'in yarın açıklayacağı Mayıs ayı enflasyon oranı, memur ve emekli zam oranlarını belirleyecek. Bu süreçte, AK Parti'nin Meclis Grubu Başkanı olarak atadığı Abdullah Güler, dikkat çekici bir açıklama yaptı. Güler, göreve başlar başlamaz seçim öncesi vaatler arasında bulunan asgari ücret zammı ve en düşük emekli maaşı üzerindeki refah payı düzenlemesinin hayata geçirileceğini belirtti. Memur ve emekli zamıyla ilgili beklentiler ise TÜİK'in enflasyon oranı açıklamasına odaklandı.

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce "Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız" açıklamasını yapmıştı. Son açıklama ise AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler'den geldi.

Güler, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Temmuz ortasına kadar ekonomik olarak vaatlerimizi içerecek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Emekliler, asgari ücretle çalışanlar ve memurların maaşlarının 22 bin TL'ye yükseltilmesi konusunda çalışmalar devam ediyor."

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşı zammı ve memur maaş zammı konularında gelişmeler merakla beklenirken, Abdullah Güler'den yapılan açıklama dikkat çekti. TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamları, memur ve emekli maaşı zamlarını ve Haziran ayı kira artış oranını belirleyecek.

TÜİK'in yarın açıklayacağı enflasyon oranlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı şekilde en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltilmesi ve bu rakamın üzerinde aylık alanlar için de düzenleme yapılması bekleniyor.

İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu! İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu!

Abdullah Güler, konuya dair yaptığı açıklamada, "En düşük maaşın üzerinde aylık alanların kriter ve özlük hakları en düşük maaş alanlarla eşitlenecek. Refah payının dağıtımıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. 15 Temmuz tarihine kadar bu vaatleri içeren bir kanun tasarısının görüşüleceğini umuyoruz" dedi.

Memur ve emekli zam oranlarının belirlenmesiyle birlikte, en düşük maaşlarda artış bekleniyor. Bu gelişmeler, memurlar ve emekliler arasında umutları artırıyor ve geçim şartlarının iyileştirilmesi konusunda adımlar atılacağına işaret ediyor.