Uzmanlar ve devlet tarafında gerekli açıklama yapıldı. Emeklilik sisteminde flaş açıklama. Milyonları ilgilendiren emeklilik sistemi ile ilgili açıklama geldi. Emeklilik sisteminden değişimler devam ediyor. Yeni sisteme ait detaylar da belli olmaya devam ediyor. Vatandaşların hesaplarına ödeme yapılacak. 

Bireysel emeklilik sistemi ile ilgili değişiklikler hakkında bilgiler paylaşıldı. Emeklilik yaşında yeni detaylar paylaşıldı. Milyonlarca kişi emekli olma konusunda merakları devam ediyor. Gençler ve emeklilik yaşı ile ilgili açıklanan BES sistemine dair yeni düzenlemeler geldi. Detayları sizler için derledik…

Yeni Düzenleme İle Emeklilik Yaşında Değişikler

Yeni emeklilik düzenlemesi 18 yaş altı gençler ile çocukları ilgilendiriyor. Yeni sistem ile emekli olmak BES ile mümkün olabilecek. Yeni düzenleme ile BES sistemine giren kişiler erken emekli olabilecek. Devlet katkısının mevcut olduğu sistemde vatandaşlar için yeni fırsatlar ortaya çıkıyor. Emeklilik yaşında artık ebeveynler de söz hakkı olacak. 

Birçok anne baba çocukları için BES yaptırmakta. Kendi adlarına yaptırdıkları sistemde lehtar olarak çocuklarını gösterebilecek. Fakat bu konuda uzmanların uyarılarını dikkate almak gerekir. Sözleşmede adı bulunan k işinin kesinlikle 18 yaş sınırını aşmış olması gerekir. Aileler artık birikimlerini çocukları için değerlendirebilecek. BES için katkı payları ödenecek ama 18 yaş koşulu ön planda bulunacak.

Bireysel Emeklilik Sisteminde devlet katkısı arttırıldı. Bu sayede erken yaşta anne babalar çocukları için ileride devletten yüksek oranda katkı alabilecek. Şu an küçük meblağlar ile yapılan destekler ilerleyen yıllarda büyük meblağlara ulaşabilecek.

Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme

1000 TL Ye Yakın Türk Lirası Devlet Katkısı

Devlet katkısı sayesinde uzmanların açıklamalarına göre hem gençlerin hem de ailelerin bu sistem katılımı artacaktır. Birçok kişi hem kendileri için hem de çocukları için ayrı ayrı Bireysel Emeklilik Sistemi açtırmakta. Devlet katkısı belirli bir yüzde ile sınırlıdır. Bireysel Emeklilik Sisteminde devlet katkısı olarak 1 000 TL ye yakın bir tutarda destek sunuluyor. Kişiler hem kendi adlarına hem de çocukları adına açtıracakları BES sistemi ile geleceklerini garanti altına alabilirler. Belirli miktarda ödenecek tutarlar ile ödeme yapılabilmektedir.