Kadem Ekşi pazar tezgahına geçti, ıspanak sattı Kadem Ekşi pazar tezgahına geçti, ıspanak sattı

Cumhurbaşkanı tarafından verilen müjde ile ilk kez bayram ikramiyesine bir yılda iki kez zam yapılacak. Ramazan Bayramı öncesinde yapılan zamın ardından Kurban Bayramı'nda da emekli ikramiyelerine zam gelmesi planlanıyor. Milyonlarca emeklinin beklediği bu müjde, seçimlerden hemen sonra açıklanacak. Rakamların da belirlenmeye başladığı ifade ediliyor. Bu durum, emekliler için 2023 yılının bir dönüm noktası olacak. Ayrıca, EYT emeklilerine de çifte ödeme yapılacağı duyuruldu. Hem ikramiye hem de maaş zammı müjdesi, Cumhurbaşkanı tarafından deprem bölgesinde yapılan açıklamalarla duyuruldu. İşte son dakika gelişmeleri...

2023 yılı, bir dizi zam haberiyle adeta zam yılı oldu. Genel seçimlerin etkisiyle ardı ardına zam haberleri gelmeye devam ediyor. İlk olarak kamu işçilerine zam yapıldı, ardından en düşük memur maaşı açıklandı ve şimdi gözler asgari ücret ve emekli maaş zammına çevrildi. Seçimlerin ikinci turu öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere de müjde verdi. Deprem bölgesini ziyaret ederken yaptığı açıklamalarda, emeklilere ikramiye ve maaş zammı müjdesini duyurdu. Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ödemelerinin yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı, bayram ikramiyesine zam yapılması için talimat verdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından emekliler, bayram ikramiyesinin ne kadar olacağını merak etmeye başladı. İlk bilgilere göre, emekli bayram ikramiyesi 3000 TL'ye yükselecek. Eğer Kurban Bayramı öncesinde emekli ikramiyesine zam gelirse, bu tarihte bir ilk olacak. Normal şartlarda emekli bayram ikramiyelerine yılda sadece bir kez zam yapılıyordu.