Ülkedeki ekonomik durum çalkantılı bir şekilde devam ederken devlet, ihtiyacı olan hanelere yardım dağıtmaya devam ediyor. Geçim sıkıntı çeken vatandaşlara 4 bin 150 TL’lik ödeme yapacak olan devlet, 2023 yılı için hane yardımlarını da güncelledi. Devlet tarafından konulan şartları taşıyan vatandaşlar, bu destek ödemelerinden faydalanabilecek. 4 bin 150 TL’lik hane yardımında faydalanmak isteyenler için ise başvurular başladı.

Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, hane başına verilecek olan 4 bin 150 TL’lik yardım için, ailelerden yalnızca 1 kişi başvuru yapabiliyor. Şartları taşıyan kişilere ve hanelere ise sosyal yardım kapsamında 4 bin 150 TL ödeme yapılıyor.

Sosyal Yardım İçin Gereken Şartlar Neler? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan bu yardıma başvuru yapmak ve başvurunun kabul edilmesi için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Yardım için ilk bakılan şartlardan biri kişinin ve hanenin genel durumudur. Belli bir sınırın altında kalan aileler, bu yardımdan rahatlıkla faydalanabilmektedir.

Yardım için diğer şartlar arasında, başvuran kişinin 18 yaşından büyük olması beklenmektedir. Ayrıca kişinin ikametgah adresinin ülke sınırları içerisinde ve güncel olması istenmektedir. Başvuru yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması da bir diğer şarttır. Son olarak, yardım talebinde bulunmak için son 15 gün içerisinde başka bir sosyal yardım için başvuru yapılmamış olması da aranan şartlardan biridir. Bu şartları taşımayan kişilerin başvuruları, değerlendirmeye bile alınmamaktadır.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, yardım miktarları kişinin ve hanenin gelir durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca bakanlığın çeşitli sosyal yardım ödemeleri için farklı yardım paketleri bulunmaktadır ve bu paketlere göre yardım miktarında değişiklik görülebilmektedir. Şartları sağlayanlar, 4 bin 150 TL'ye kadar yardım alabilirler.

Sosyal Yardım İçin Başvurular Nasıl Yapılıyor? Geçim sıkıntısı çeken ve ihtiyacı olan aileler, sosyal yardımlar için başvuru yapabilmektedir. Başvuru yapmanın en kolay yolu e-Devlet sisteminden giriş yapmaktır. Kişiler, e-Devlet şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla sisteme giriş yaptıktan sonra, şartları taşıdıkları sosyal yardım paketine başvuruda bulunabilirler. Bu işlemi yaparken, kişilerin ekranda görülen formda istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde girmesi gerekmektedir.

Yardımlara başvuru yapabilmek için bir diğer yol ise kişilerin ikametgahlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmektir. Yardım almak isteyenler, buraya giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.