Arjantin istatistik ajansı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Arjantin ekonomisinin 2021'in üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 11,9 büyüdüğünü ve geçen yılın aynı dönemindeki yüzde 10,2'lik daralmadan keskin bir toparlanma beklentilerine paralel olduğunu söyledi.

Uygun Fiyat Dedin mi Kia Picanto'ya Bakacaksın! Picanto Güncel Fiyat Listesi Şaşırtıyor... Uygun Fiyat Dedin mi Kia Picanto'ya Bakacaksın! Picanto Güncel Fiyat Listesi Şaşırtıyor...

Güney Amerika tahıl üreticisi ülke, hükümetin 2021 için yıllık büyüme tahminini yaklaşık yüzde 10'a çekmesiyle birlikte COVID-19 pandemisinden büyük bir darbe aldıktan sonra ekonomisinin başlangıçta beklenenden daha hızlı toparlandığını gördü.

Reuters Haber Ajansı'nın 17 yerli ve yabancı analistten oluşan bir anketi, Temmuz-Eylül çeyreği için medyan yüzde 12'lik bir genişleme öngörmüştü.

Yüzde 12'lik bir artış öngören ve maaşlar yükseldikçe toparlanmanın yılın son çeyreğine kadar sürmesini bekleyen Econviews danışmanı ekonomisti Isaías Marini, "Üçüncü çeyrekte tüketimde bir toparlanma göze çarpıyordu" dedi.

Marini, "Maaş iyileştirmeleri, son zamanlarda [kısıtlamaların] hafifletilmesi ve kredinin yeniden etkinleştirilmesi, yılın yüzde 10'un üzerinde bile biteceğini gösteriyor" dedi. “Ancak kısa vadeli riskler, büyümeyi finanse edecek rezervlerin azlığı ve bunun sonucunda ortaya çıkan döviz kuru istikrarsızlığıdır.”

Danışmanlık firması Invenómica'da ekonomist olan Pablo Besmedrisnik, “Günümüzün en büyük itici güçlerinden biri petrol ve yakıt üretiminin maden çıkarma faaliyetinden geliyor. Tarım sektörü de iyi bir performans ve görünüm sergiliyor.”

Besmedrisnik, "İki sektör", "Arjantin'in kısa ve orta vadede ihtiyaç duyduğu dövizi elde etmenin anahtarıdır" dedi.

Güney Amerika ülkesi, 2021'in ikinci çeyreğinde yüzde 17,9 gayri safi yurtiçi hasıla artışı bildirdi.