Meksikalı sürücü Sergio Perez, Azerbaycan Grand Prix'sinde birinci olarak sezonun ikinci, kariyerinin altıncı zaferine ulaştı. Red Bull takımının pilotu, takım arkadaşı Max Verstappen'i geride bırakarak yarışı tamamladı. 

F1 Azerbaycan Grand Prix'si Bakü Şehir Pisti'nde gerçekleştirildi. Ferrari pilotu Charles Leclerc, yarışa ilk sırada başlasa da Red Bull sürücüsü Max Verstappen, 6. turda takım arkadaşı Sergio Perez ile birlikte Leclerc'i geride bırakarak ilk iki sıraya yerleşti.

Pit stop sırasında yerini kaybeden Verstappen, lider Perez'in ardından ikinci sıraya geriledi. Ancak zirve mücadelesi boyunca Verstappen, lider Perez ile kıyasıya bir mücadeleye girişti. Ancak Perez, yarışın sonunda liderliğini koruyarak birinci oldu ve bu sezon ikinci, kariyerinde altıncı zaferini elde etti.

Pilotlar klasmanındaki şampiyonluk mücadelesinde puan farkını 8'e indiren Perez, Azerbaycan Grand Prix'sini kazanan ilk pilot oldu. Takım arkadaşı Verstappen ikinci, liderin 21.217 saniye arkasındaki Leclerc ise üçüncü sıraya yerleşti.

Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso dördüncü sırada yer alırken, pilotlar klasmanında Verstappen liderliğini sürdürdü. Takımlar klasmanında ise Red Bull, Aston Martin ve Mercedes takımlarının ardından birinci sırada yer aldı.

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Tutkulu Açıklamalarıyla Gündemde! Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Tutkulu Açıklamalarıyla Gündemde!

Sezonun 5. yarışı Miami Grand Prix'si, 7 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

Meksikalı sürücü Sergio Perez'in Azerbaycan Grand Prix'sinde kazanması, takım arkadaşı Max Verstappen ile şampiyonluk mücadelesindeki önemli bir avantaj elde etmesini sağladı.