Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2000 TL'ye kadar yardım parası almak isteyen vatandaşların ihtiyaç sahibi olması durumunda başvurularını e devlet üzerinden gerçekleştirerek, eylül ayı sonuna kadar destek, parasından faydalanabileceğini söyleyebiliriz. Ptt üzerinden ve kamu bankaları üzerinden yapılacak olan işlemlerde 2000 TL'ye kadar ödemeleri hemen alabilecek ve acil ihtiyacınızın olması durumunda nakit olarak hesabınıza yapılacak olan ödemeleri kullanabileceksiniz. Ptt ve kamu bankaları üzerinden başvurularınızı gerçekleştirilmiyor. 

Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme

Sosyal yardımlaşma adı altında verilecek olan bu nakit ödemeleri, sosyal yardımlaşma parası olarak sizlere 2000 TL'ye kadar ödenecek ve gelir durumunuza göre de daha düşük limitlerde de ödemeler alabilirsiniz. ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara devlet tarafından verilen bu destekler ile birlikte aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan 2000 TL yardım parası haricinde doğum yardımı, vefat ve gida, gıda yardımı barınma yardımı kömür yardımı ve okul yardımı gibi yardımları da alabileceklerdir.

Başvurularınızı e devlet üzerinden yapmanız durumunda sizlere hızlı bir şekilde işlem yapılacak ve e Devlet Su sonucunu hemen öğrenebileceksiniz. Yardım parası için e devlet üzerinden başvuru yapmak istiyorsanız E Devlet şifreniz ile birlikte resmi internet sitesine veya mobil uygulamaya girerek buradan sosyal yardımlaşma adı altında verilecek olan nakit ödemesi için başvurunuzu gerçekleştirebilir ve değerlendirme sonrasında 2000 TL yardım parası alabilirsiniz. Sosyal yardım parası başvurusu yaptıktan sonra işlemlerinizin tamamlanması ile birlikte inceleme sonucu sizlere mesaj olarakda gönderilmektedir. 

Başvuruları onaylanan vatandaşlar PTT kartı bulunması durumunda PTT üzerinden işlem yapabilir veya başvuru esnasında vermiş olduğunuz iban numarası üzerinden kamu bankaları aracılığı ile birlikte de nakit ödemenizi hemen alabilirsiniz.