Sayısı bini aşkın albümde imzası olan,  ünlü yapımcı hayatını kaybetti. Kalan Müzik'in sahibi  olarak bilinen Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi sonucunda 57 yaşında hayata  veda etti. Ünlü isimlerden art arda başsağlığı mesajları geldi.

Ünlü yapımcı Hasan Saltık, Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucunda 57 yaşında yaşamını yitirdi. Saltık'ın binden fazla albüme yapımcı olarak imzasını attığı biliyordu.

Ferhat Tunç'tan Taziye Mesajı

Haberi ise sanatçı Ferhat Tunç duyurdu. Tunç, "Kalan Müzik sahibi ve hemşehrimiz Hasan Saltık'ın geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Tüm Saltık Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Devri daim olsun," ifadelerini kullandı. Sanatçı Tolga Sağ da "Eksildik yine. Çok ağır oldu bu. Devrin daim olsun" dedi.

Hasan Saltık Kimdir?

Hasan Saltık,1964 yılında Tunceli'de dünyaya gelmiştir. Hasan Saltık, Kalan Müzik'in kurucusudur. Bini aşkın  yapımda imzası olan Saltık’ın Klasik Türk Müziği'nin, Anadolu, Kafkas ve Balkan halk müziklerinde  büyük katkısı vardır. Okul hayatına Tunceli'de başlayan Saltık, ortaöğrenimini ise İstanbul'da tamamladı. İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda  başlamış oldu obua  eğitimini ekonomik problemlerden dolayı yarım bırakmak zorunda kalan ünlü yapımcı  daha sonrasında ise eğitimini Suadiye Lisesi'ne devam ettirdi. Akrabası olan  Rahmi Saltuk'un plak şirketinde bir süre çalıştıktan sonra 1992 yılında  kendisine ait olan Kalan Müzik'i kurdu. Unutulmak üzere olan arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlemiş oldu  etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri "Kalan Müzik" etiketi altında yayınladı. Türkiye'nin zengin kültürünü sergilemeye dönük olarak neredeyse bine yakın proje gerçekleştirdi. Yapmış olduğu projeler ile başarı sağlayan Saltık,  Anadolu kültür mirasının, uluslararası festivaller yoluyla dünyaya açılmasına, dünyanın en prestijli arşiv ve kütüphanelerinde dinleyicilerle ve akademisyenlerle  bir araya  gelmesini sağladı. Aynı zamanda ünlü yapımcı MÜYAP Yönetim Kurulu üyesidir.

Kadem Ekşi pazar tezgahına geçti, ıspanak sattı Kadem Ekşi pazar tezgahına geçti, ıspanak sattı

Almış Olduğu Ödüller

2003’de Prens Claus Nişanı'na layık görüldü. Bir sonraki yıl Time dergisi tarafından "Türkiye'nin müzik antropoloğu" olarak tanımlanarak, Avrupa Kahramanları'ndan biri olarak seçildi. 5 Nisan 2017  tarihinde ise  İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosu kararıyla fahri doktora unvanı aldı.