Telegram'a Katıldı Bildirimi Nasıl Kapatılır? Telegram'a Katıldı Bildirimi Kimlere Gider?

Telegram uygulamasına kayıt olan kullanıcıların rehberindeki kişilere bildirim gönderildiği için "Telegram'a katıldı bildirimi kapatma nasıl yapılır, kimlere Telegram'a katıldı bildirimi gider?" gibi soruların yanıtlarını merak etti.

Telegram'a Katıldı Bildirimi Nasıl Kapatılır? Telegram'a Katıldı Bildirimi Kimlere Gider?

Kullanıcı politikalarında değişiklik yapan WhatsApp, kısa sürede çok sayıda kullanıcı kaybetti. WhatsApp uygulamasına alternatif olan uygulamaları arayan vatandaşlar, anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’a katıldı. Kullanıcılar “Telegram'da katıldı bildirimi kime gider? Telegram’a Katıldı bildirimi nasıl kapatılır?” gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesini değiştirmesi ile birlikte WhatsApp’a benzer uygulamalar bulmaya çalışan kullanıcılar Telegram uygulamasına yöneldi. WhatsApp tarafından kullanıcılara sunulan sözleşme büyük tepki çekti. Whatsapp’a alternatif anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma uygulamalarında ilk sırada yer alan Telegram’a kısa sürede çok sayıda kullanıcı katıldı. Arka arkaya bir sürü kişinin uygulamaya katılması ile birlikte, önceden beri Telegram kullanan kişiler sürekli “Rehberinizdeki x kişisi Telegram’a katıldı” bildiriminden rahatsız oldu. Telegram'da katıldı bildirimi nasıl kapatılı sorusunun yanıtını arayan kullanıcılar için bu sorunun cevabına haberimizde yer verdik.

TELEGRAM'DA KATILDI BİLDİRİMİ NASIL KAPATILIR?

Uygulamaya kayıt olan kişilerin telefonuna, rehberindeki bir kişi Telegram’a katıldığında bildirim gider. Sürekli bildirim almaktan rahatsız olursanız Telegram'da katıldı bildirimini kolayca kapatabilirsiniz. Öncelikle akıllı cihazınızdan Telegram uygulamasına girin. “Ayarlar” sekmesine tıklayarak “Bildirimler ve Sesler” seçeneğine basın. En alt kısımda göreceğiniz “Yeni Kişiler” seçeneğinin yanında aktif olan butonu pasif hale getirmenizle birlikte artık rehberinizdeki kişiler Telegram’a katıldığında bildirim almayacaksınız.

TELEGRAM'DA KATILDI BİLDİRİMİ KİMLERE GİDER?

Telegram'a kayıt olmanızın ardından, bu uygulamaya kayıt olduğunuza dair bildirimler rehberinizdeki Telegram’a kayıtlı olan herkese gönderilecektir. Bu bildirimler yalnızca sizden önce Telegram’a katılan kişilere gönderilmektedir.

TELEGRAM'IN ÖZELLİKLERİ NELER?

- Sunduğu gizli sohbet teknolojisi sayesinde attığınız mesajları Telegram bile göremez.

- Telegram’a sadece telefon numarası ile kayıt olabilirsiniz. Biriyle sohbet etmek için illa telefon numarası gerekmez, kişinin kullanıcı adını yazarak da iletişime geçebilirsiniz.

- Dilediğiniz kişiye görüntülü ve sesli mesaj gönderebilirsiniz.

- Telegram dahil olmak üzere, mesajlarınızın üçüncü taraflara iletilmesi mümkün değildir.

- Dilerseniz, kaybolan mesaj moduna geçebilirsiniz. Bu özellik sayesinde gönderdiğiniz mesajlar için belirli bir bitiş süresi belirlersiniz ve bu süre bittiğinde gönderici ve alıcıdan bu mesaj otomatik olarak silinir.

- Son görülme özelliğini kapatılabilirsiniz.

- Telegram’ı masaüstü uygulamasından da kullanabilirsiniz.

- Telegram’da ekran görüntüsü aldığınızda karşınızdaki kişiye bildirim gönderilmektedir.

TELEGRAM NASIL İNDİRİLİR?

Bir haberleşme uygulaması olan Telegram’ı Android cihazlara Google Play’den, iOS cihazlara APP Store’dan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER