Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan yeni sosyal yardım müjdesi ile 2000 TL acil ödeme yapılacağı belirtildi. Başvuran her aile alabilecek. Şartlar neler? Detaylar haberimizde sizlerle...

Devletten yeni sosyal yardım müjdesi geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçmişten bugüne olduğu gibi ihtiyaç sahibi durumdaki dar gelirli hanelere yönelik sosyal yardımlarına hız kazandırdı. Özellikle yaklaşan yılbaşı öncesi hanelere 2000 TL tutarında nakit para yardımı yapılacağı aktarıldı. Başvurular E-Devlet, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları, Açık Kapı, Kaymakamlıklar ve Valilikler ile Belediyeler bünyesinde başlatıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 2000 TL Nakit Ödeme Müjdesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan ödünç para sistemi bakanlık tarafından açılmış olan yardım programlarından bir tanesidir. Bu programla birlikte havuzda biriken birikimler ihtiyaç sahibi ailelere zamanlanan sürelerde borç para şeklinde verilecek, yardım almakta olan vatandaş daha sonra ekonomik durumu rahatladığında almış olduğu parayı geri ödemekle devlete karşı yükümlü tutulacaktır.

Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu

Başvuru Şartları

- Başvuru gerçekleştirecek olan vatandaşların devlete ya da bankalara bir borcu bulunmaması,
- İlk kez borç almak için müracaat da bulunması,
- Alacak olduğu borca tekabül edecek biçimde iki kefil gösterebilmesi,
- Talep formunu tam ve eksiksiz bir biçimde doldurması,
- Aldığı borcu devlete karşı geri ödeyecek aylık gelire sahip olması ve ödeme noktasında risk grubu içerisinde yer almaması şartları mevcuttur.

Özellikle de son zamanlarda ekonomik sıkıntılardan ötürü yurttaşların nakit paraya olan ihtiyacı artarken Bakanlığın sunduğu kampanya, bankalardan kredi kullanmakta zorlanan vatandaşlara umut ışığı oluyor. 

Vatandaş devletten faizsiz bir şekilde borçlanacak ve aynı zamanda acil nakit para ihtiyacını tamamlamasının ardından belirlenen tarih boyunca almış olduğu bu borç miktarını sisteme geri verecektir. Bu sonuçla havuzda ihtiyaç sahipleri noktasında devamlı bir nakit para birikimi bulunacaktır.