Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ile ilgili yeni acıkama yaptı. Asgari ücrete yeni bir zam mı geliyor? Müjde niteliğinde olan haberin tüm ayrıntılarını sizlerle paylaşıyoruz…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Asgari ücrete tekrar zam mı geliyor? Müjdeli haberde ilgi çekici notları ve önemli detayları sizler için derledik…

İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın! İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yapılacak olan zammın, emekli zamları gibi işlem göreceğini duyurmuş oldu. Güncellenen asgari ücret ile milyonlarca kişi mutlu olurken yeni bir gelişme daha yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin enflasyon durumunu göz önünde bulundurarak, temmuz ayında emekli vatandaşlara ve asgari ücret ile çalışanlara zam geleceğini ifade etti. Altı aylık dönemin sonunda asgari ücret ile ilgili tekrar görüşmelerin başlayacağını açıkladı.

Şayet asgari ücret konusunda onay gelirse, 2023 yılın ocak ayını beklemeden 2022 Temmuz ayı içinde asgari ücrete yeni bir zam gelmiş olacak. Bu durum birçok vatandaş için heyecan oluşturdu. Ekonomik anlamda rahatlayacağını düşünen vatandaş, şimdi merakla sonucu bekliyor. Zaman içerisinde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Temmuz Ayında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

cumhrubaskani112-15

Asgari ücrete her yıl başında zam yapıldığı bilinmektedir. Emekli maaşları ise yılda iki kez olmaz üzere altı aylık dönemler halinde enflasyon oranına göre zam yapılıyor. 2022 yılında gerçekleştirilen ücret zammı ile güncel rakam 4253 liraya yükseltmişti. Ocak ayında yapılan zamlı haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti.

2022 yılında temmuz ayı için yapılacak görüşmelerle emekliye yapılacak olan zam enflasyon rakamları da dikkate alınarak biçimlendiriliyor. Asgari ücrette yapılacak zam da emeklilere yapılacak olan sistem ile benzerlik göstereceği konuşuluyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar bu haber üzerine neler yaşanacağını merak ediyor. Gelişmeleri birebir olarak sizlere aktaracağız. Takipte kalarak asgari ücret ile ilgili gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz. Ekonomiye ait tüm gelişmeleri yakından takip etmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.