Tiryakilerin en büyük maliyetlerinden biri olan sigara fiyatlarına yine zam geldi. Son dönemde pek çok üründe fiyat artışları yaşanırken, sigara fiyatları da bundan nasibini aldı. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sigara fiyatlarına bir zam daha yapılacağını duyurdu.

Sigara fiyatlarına zam ne zaman?

Normalde 6 ayda bir zam yapılması gereken alkollü içeceklere ve sigaraya, artan enflasyon nedeniyle yeniden zamlanacağı belirtildi. Yılbaşında yapılan 4 TL'lik zammın ardından 8 TL'ye kadar yüksek oranda zam yapılması bekleniyor. Yeni fiyatların 30 Nisan 2023 Pazar gününden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Sigara fiyatları ne kadar oldu?

Yapılan zam sonrası sigara fiyatlarında değişiklikler yaşandı. Uzun Parliament fiyatı 37 TL, kısa Parliament fiyatı 37 TL, Marlboro White fiyatı 35 TL, Marlboro Touch Blue fiyatı 35 TL, Marlboro Edge Sky fiyatı 35 TL, Marlboro Edge fiyatı 34 TL, Parliament Aqua Blue Slims fiyatı 38 TL, Davidoff C Line Blue fiyatı 33 TL, Winston fiyatı 34 TL, Winston Selender fiyatı 33 TL, Parliament fiyatı 37 TL, Kent fiyatı 33 TL, Marlboro Edge Blue fiyatı 34 TL, Camel Yellow Tütün 100 gr fiyatı 55 TL, Marlboro paket fiyatı 36 TL, Parliament Midnight Blue fiyatı 36 TL oldu.

Sigara tiryakilerinin bu habere isyan edeceği tahmin ediliyor. Sigara fiyatlarındaki artışın devam edeceği ve tiryakilerin cebini daha da zorlayacağı belirtiliyor.

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda, sigara fiyatlarına yine bir zam geldiği ve bu zamın 30 Nisan 2023 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacağı açıklandı. Yapılan zam sonrası sigara fiyatlarında değişiklikler yaşandı ve tiryakilerin cebini daha da zorlayacak gibi görünüyor.