Diğer yandan, erken seçim istekleri diğer yandan ise Kanal İstanbul tartışmaları devam ediyor. Son  zamanlarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "söke söke" polemiği gündeme damga vurdu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'a yatırım yapan şirketlerin parasını ödemeyeceklerini söylerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "sizden söke söke o paraları alırlar"  ifadelerini kullandı.  Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "bize sökmez" diye yanıt verdi.

Anket Sonuçları Paylaşıldı

Gündem bütün sıcaklığını korurken,  olası bir erken seçim ihtimaline karşı seçmenler oy oranları da merak ediliyor. Uluslararası platformda  yayımlanan  bütün anketleri bünyesinde toplayarak takipçileri ile paylaşan Europe Elects’in açıkladığı anket sonuçlarına göre, AK Parti ile Ana muhalefet partisi CHP arasındaki oy farkının az olması dikkat çekici bulundu. 

Kasko Sigortasının Avantajları Kasko Sigortasının Avantajları

Fark Yüzde 2,6

Europe Elects tarafından paylaşılan anket sonuçlara göre, AK Parti ile ana  CHP arasındaki oy farkının % 2,6 oranında olduğu görüldü. Anket sonuçlarına göre AKP ),5, MHP ise %8,3 oranında oy alıyor. Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı hesaplandığında ise bu oran  yüzde 37,8 oldu. Millet İttifakı'nın oy oranlarında  artış yaşanırken, CHP % 26,9, İYİ Parti ise yüzde 14,7 oy aldı.

İYİ ve DEVA Partisi Dikkat Çekti

Dikkat çeken diğer bir detay ise İYİ Parti ve DEVA Partisi'nin  son zamanlardaki oy artışının devam etmesi oldu. Son anket sonuçlarında % 13 ile arasında ilerleyen  İYİ Parti, son ankette de sabit kaldı. Ali Babacan’ın partisi olarak bilinen DEVA Partisi ise son aylardaki  yükselişini sürdürüyor.  DEVA Partisi’nin oy oranı % 4,1 gösterildi. Muharrem İnce tarafından kurulan Memleket Partisi'nin oy oranı  ise 0,9'da kaldı.