Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yönelik hazırladığı destek paketlerinin zamlı ödemelerinin ne zaman yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Destek ödemelerine hem çalışanlar hem de emekli vatandaşlar başvuruda bulunabiliyor. Birçok ihtiyaç sahibi ise başvuruların ardından ödemelerin ne zaman başlayacağını araştırıyor.

Ödemeler Ne Zaman?

Aile destek programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine ödenen yardımların mart ayında ne zaman yapılacağına dair henüz net tarih belirlenmedi. Resmi kanallardan konuyla alakalı gelecek açıklamalara göre  bu ödemeleri  alacak kişiler ilgili yerlere başvurarak ödemelerini alabilirler. Aile destek ödemeleri genellikle PTT aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Böylece tek elden ihtiyaçlar karşılanmış oluyor. 

İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu! İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu!

Aile Destek Programlarına Kimler Başvurabilir?

Destek paketlerine SSK-BAĞ-KUR-Emekli Sandığı emeklileri başvuruda bulunabilmektedir. Aynı zamanda SSK-BAĞ-KUR-Emekli Sandığından emekli olanların dul eşleri ve yetim çocukları da istifade edebilmektedir. Başvuruda bulunacak kişilerin Türk vatandaşı olması zorunluluğu bulunmaktadır. İkamet adresinin yurt içinde olması ve mavi kart sahibi olması da gerekmektedir. Aile, hane içinde memur, kamu çalışanı, noter veya muhtar gibi kişilerin olmaması gerekmektedir. 

haber24.com özel haber