Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdeler için geri sayım başladı. Gençleri, ev kadınlarını ve emeklilikleri yakından ilgilendiren destek kararı belli oldu. Hem faizsiz kredi hem de vatandaşlık maaşı bağlanacak!

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından verilen vaatler yerine getirilmeye başlandı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı destek paketinin detayları belli oldu. Milyonlarca vatandaşa maaş bağlanacak! Çalışan, genç, emekli ve daha milyonlarca kişiyi kapsayan destekler belli oldu. Hem faizsiz kredi hem vatandaşlık maaşı geliyor. Bu fırsat kaçmaz! Peki bunlardan nasıl ve kimler yararlanabiliyor? İşte detaylar.

İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler

Milyonlarca Gence Müjde: Ücretsiz İnternet ve Vergi Muafiyeti İlk olarak üniversite gençlerini alan destek kampanyası şu şekilde; üniversitedeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlanacak. Ayrıca milyonlarca gence her ay düzenli olarak 10 GB internet ücretsiz verilecek. Bunun yanında üniversiteli gençlerin sosyal faaliyet alanlarına erişimini kolaylaştıracak 'Gençlik Kartı' uygulaması devreye sokulacak. Bu karta sahip olan gençler tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanacak.

Ailelere Aylık Ödeme Başlatılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden önce "Hayata geçireceğimiz Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi'yle hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz." diyerek bir müjdeyi daha vermişti. Böylece gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane kalmayacak. Bu çerçevede, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulaması başlatılacak.

Girişim Yapmak İsteyenlere Arazi Desteği Genç girişimciler için Tarım Girişimcilik Bölgeleri yani TARGİB kurulacak. TARGİB'lerde genç girişimcilerden herhangi bir bedel almaksızın arazi tahsisi sağlanacak. Ayrıca girişimci gençler 2 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl vadeli faizsiz krediyle desteklenecek.

Evlenecek Gençlere Maddi Destek Bir diğer yardım desteği ise evlenecek çiftlere geldi. Duyurulara göre, evlenmek isteyen gençlere 2 yılı ödemesiz 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira kredi imkanı verilecek. Bu fırsat evlenecek bütün çiftler için geçerli olacak. Hangi yaşta olursa olsun evlenenler devlet desteğinden yararlanacak.

Ev Kadınları Emekli Olabilecek Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve primi de bulunmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye alınacak. Anneler isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak. Ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak. Ev kadınları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek. Bugün itibarıyla ev kadınlarının emekli olması için devletin ödeyeceği aylık prim tutarı 1.067 lira olup, 3 bin 202 lira yerine 2 bin 135 lira yatırılacak.

Bu müjdeli haberlerle birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği desteklerle milyonlarca kişi maddi anlamda rahatlama sağlayacak. Hem faizsiz kredi hem de vatandaşlık maaşı imkanı, gençler, ev kadınları ve emekliler için büyük bir destek olacak. Bu destekler sayesinde daha adil bir yaşam standardı ve ekonomik güvence sağlanacak.