Düşük faiz oranı ve uzun vadeli ödeme imkânı da tanınan yeni kredi seçeneğinde çekilecek üst limit de belli oldu. Halkbank tarafından açıklanan bilgiye göre 125 bin TL’ye kadar kredi verileceği belirtildi. 60 ay yani 5 yıl vadeli ödeme imkânı bulunan kredi ile detaylı bilgilerde Halkbank tarafından ifade edildi.

Faiz oranları özellikle özel bankalarda oldukça fazladır. Halkbank kamu bankası olarak yüzde 14 faiz oranı ile 125 bin TL kredi seçeneğini sunuyor. Destek kredisi olarak ilan edilen bu yeni kredi sisteminde ihtiyaç sahipleri için düşük faizin istendiği de eklendi. Halkbank’ın Haziran ayı başı itibariyle hazırlamış olduğu yeni kredi seçeneğinde vade farkına göre farklı tutarlar da faizin uygulanacağı bilgisi de geldi. Faizin vade farkına göre şekillenmesi sayesinde kredi çeken iş yeri sahiplerinin ödeme planlarında da kolaylık yapılacağı yönünde bazı olgularda oluştu.

13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak! 13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak!

KOSGEB Faiz Oranlarına Yakın Faiz Talep Ediliyor

İş dünyası için ödenen ve yeni iş kurmak isteyenlere özel olarak sunulan KOSGEB kredi faizi oranları da yaklaşık olarak yüzde 14 civarındadır. Kamu bankası olarak sistemini sürdüren Halkbank’ın Haziran ayı itibariyle hazırlamış olduğu yeni kredi seçeneğinde de faiz oranı yüzde 13,5 ile yüzde 14 arasında değişiyor. 60 ay vadeli geri ödeme planında faizin yüzde 14 olduğu; diğer şekilde ise 36 ay vadeli olarak geri ödeme planında da faizin yüzde 13,5 olacağı Halkbank tarafından detaylı bir şekilde ifade edildi. Kendi internet sitesinde yer alan kredi seçeneği ile ilgili duyuru birçok kişi tarafından da dikkatle takip ediliyor.

Kadın iş oranını artırmak için sunulan bu yeni Halkbank kredisinde en az tutarın 25 bin TL en üst limitinde 125 bin TL olduğu Halkbank’ın kendi internet sitesinde yer aldı. Kredi çekmek için iş yerinde kadın istihdamına yönelik artışın şart koşulduğu belirtildi. Kadın çalışanı artıran iş yerlerine özel olarak sunulan farklı vade oranları ve buna bağlı olarak sunulan farklı faizler birçok kişiyi yakından ilgilendirdi. 2 Haziran tarihi itibariyle kendi internet sitesinde yeni kredi seçeneğini duyuran Halkbank’ın 125 bin TL’ye kadar çıkan tutarı sayesinde yeni istihdamlarının önünün açılacağı yönünde bazı öngörüler de oluştu.

İstihdam Artması İçin Halkbank Kredi Veriyor

İşsizliğin uzun zamandır fazla olarak seyrettiği 2023 yılı başından itibaren istihdam oranlarını artırmak için bazı bankalar iş yerlerine kredi seçeneklerini sunuyor. Halkbank’ın kadınların iş hayatına daha fazla katılmasına yönelik sunduğu destek kredisi ile ilgili detaylı bilgi kendi internet sitesinde yer aldı.

Bu kapsamda üst limit olarak 125 bin TL olan kredinin faiz oranları ise yüzde 13,5 ile 14 arasında değişiyor. Halkbank’ın yeni kredi sistemi iş yeri açmak isteyen ya da işini büyütmek isteyenler için oldukça avantaj sunuyor. Avantajlı faiz oranı sayesinde KOSGEB kredileri gibi ödenme kolaylığı da sunan Halkbank halkın bankası olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kadın istihdamı ülkemizde artması gereken konular arasında en ön sıralarda yer alıyor. Bu kapsamda Halkbank’ın taşın altına elini koyduğunu ve özel vade farkı ve buna bağlı olarak faiz seçeneklerini düzenlediği kendi internet sitesinde yer aldı. Bu sayede iş yerlerinin de nakit ihtiyaçlarında bir nebze de olsa rahatlamanın sağlanacağı belirtildi. Farklı alanlarda birçok özellikte kredi seçeneği sunmaya özen gösteren Halkbank kamu bankaları arasında da farkını ortaya koymaya devam ediyor.