40-50 yaş arası herkese sürpriz emeklilik haberi ajanslardan akmaya başladı. Konuyla ilgili son dakika haberler yayınlanmaya başlandı.50 yaş ve altı için emekli olmayı düşünenler için aranan şartlar daha önceki açıklamalara göre prim sayısı ve çalışılan gün sayısına bakılarak emekli olabiliyorlardı.

Yurttaşlar yeni gelen bilgiler doğrultusunda gerekli kriterleri karşılayıp karşılamadıklarını şimdiden incelemeye başladı. Henüz 50 yaşınızı doldurmamış olsanız bile totalde ödenen prim gün sayınız ve çalışma saatleriniz 50 yaş emeklilik şartlarınızı karşılayabilmektedir. Peki, bu 50 yaş emeklilik şartlarının yasal gereklilikleri nelerdir? Bu şartları karşılamak için ne yapmak gerekir? Tüm bu koşulları haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Nedir Bu Şartlar?

İş koşullarının zorluğu, mental yorgunluk bazen de başka sebeplerden dolayı emekli olmaya çalışan sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Emeklilik sorunlarıyla baş başa olan ülkelerde yapılan araştırmalar ülke politikasına yön vermektedir. Ülkemizde yapılan araştırmalarda da 48,49 ve 50 yaş ideal emeklilik yaşıdır. SGK başlangıç yılınızdan itibaren her detayı dikkatlice incelemeniz sizin de erken emekli olabilmenize yarayacaktır. 40-50 yaş arası herkese sürpriz emeklilik haberi tüm ajanslarda yayınlanmaya başladı.

İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın! İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın!

flas-haber-geldi-40-50-yas-arasi-herkese-surpriz-emeklilik-haberi

9 Eylül 1999 tarihinde öncelikle 4-A eski adıyla SSK girişi olan bir vatandaşımızın emekli olabilmesi adına 3 aşamalı bir süreçten başarılı bir şekilde geçmesi gerekir. Bu tarihten önce çalışmaya başlayan vatandaşlarımız ise farklı yıllarda ve çok başka koşullarla emekli olabilmekteler. Belirtilen tarihte işe başlamış bir SSk mensubu en azından 25 sene sigortalılık ve 5225 prim günü sürecini tamamlamış ve de 48 yaşında ise emekli olabilmektedir.