Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi asgari ücretliye, memura ve emekliye zam müjdesi vermiş ve emeklilere 2. zam müjdesini açıklamıştı. Seçim sonuçlarının ardından emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranları da gündeme gelmeye başladı. İşte detaylar...

Erdoğan, 2023 yılında en düşük emekli maaşını 7.500 liraya yükseltmiş ve bayram ikramiyesini de 2.000 TL olarak belirlemişti. Seçim öncesi, emekli maaşlarına ikinci bir zam müjdesi daha veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, zam oranları netleşmeye başladı.

Emekliye 2023'te 2. Zam Ne Zaman Geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi verdiği emekli maaşı 2. zam müjdesiyle birlikte, zam oranları da belirlenmeye başlandı. Kademeli emekli maaşı zamları ve zam oranı formülleri açıklandı. Zamın Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Bakan Bilgin Açıkladı: Emekli Maaşlarına Kademeli Zam Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emekli maaşlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, "Yasal prosedüre göre emekli maaşları Temmuz ayında düzenleniyor. 7.500 lira maaş hedefimizle, yoğun ve haklı bir talep ortaya çıktı. 7.500 liraya yükseldiğinde yaklaşık 9,5 milyon kişi bundan faydalandı. Ancak emekli olan toplam insan sayımız yaklaşık 15 milyon. Prim ödemiş olanlar arasından faydalanamayan insanlar da bulunuyor. Bu konuda yoğun talepler aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuyla ilgili düzenleme yapacağını ifade etti. Temmuz ayında tüm bunları yeniden değerlendireceğiz. Prim ödemeleri dikkate alınarak kademeli olarak artış sağlanacak." şeklinde konuştu. Buna göre, 7.500 TL ve 10.000 TL arasında maaşı olanlara yüzde 40, 10.000 TL - 15.000 TL arasında maaşı olanlara yüzde 35 ve 15.000 TL - 20.000 TL arasında maaşı olanlara yüzde 30 oranında kademeli bir zam yapılması bekleniyor.

Uygun Fiyat Dedin mi Kia Picanto'ya Bakacaksın! Picanto Güncel Fiyat Listesi Şaşırtıyor... Uygun Fiyat Dedin mi Kia Picanto'ya Bakacaksın! Picanto Güncel Fiyat Listesi Şaşırtıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik zam müjdeleri sonrasında emekli maaşlarına yapılacak olan ikinci zam oranları netleşmeye başladı. Emekliler, Temmuz ayında gerçekleşecek zamdan faydalanarak daha iyi bir maaş alacaklar. Detaylı zam oranları ve diğer güncellemeler hakkında bilgi almak için resmi kanalları takip etmek önemlidir.