Sondakika haberi ile cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından askeri ücret belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan askeri ücret 4250 TL olarak açıkladı. Asgari ücrete gelen zam oranı yüzde 50 oldu. Yapılan bu açıklamalar sonrasında askeri ücretli gibi emekli olan vatandaşlar da Cumhurbaşkanı tarafından emekli maaşı zammı haberini bekliyor. 

Askeri ücret zamlarından sonra ocak ayında artacak olan emekli maaşı zam haberleri de gündeme geldi. Bilindiği gibi emekli olan vatandaşlara hem ocak ayında hem de temmuz ayında enflasyon artışlarına göre, emekli maaşlarına zam yapılmaktadır. Emekli maaşı zamlarını almak isteyen kişiler, Zam haberlerini yakından takip ediyor. 

Emekli maaşı zam Haberleri, aralık ayı enflasyon oranları belli olduktan sonra 3 Ocak, 2022 tarihinde belli edilip açıklanacaktır. 2022 yılının 3 Ocak tarihinde açıklanacak emekli maaşları 6 aylık enflasyona göre belirlenecek.

cumhurbaskani-erdogan-emekli-maaslari-ne-kadar-olacak-soyledi-en-dusuk-emekli-maasi-ve-zam-oranl1

Şimdiye kadar çıkan enflasyon oranlarına göre, 2022 Ocak ayı itibariyle SGK emeklilerinin aylığı 3030 liraya, en düşük Bağ Kur emekli aylığı ise 2700 liraya çıkacak. En düşük tarım emeklisinin aylığı ise 2.195 liraya yükselecek.

13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak! 13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak!

Ayrıca emekli olan vatandaşların merak ettiği bir diğer konu ise yılbaşında 1100 TL emekli ikramiyesi verilip verilmeyeceği olmaktadır. Emekli olan kişiler, Ramazan ve Kurban bayramlarında almış oldukları 1100 TL, ödemeler gibi yılbaşı içinde 1100 TL ödeme almak istiyor. Bu konu ile ilgili detaylar belli olduktan sonra haber sayfamızda bulabilirsiniz.