İngiliz hükümeti, Omicron koronavirüs varyantı ülke genelinde enfeksiyonlarda endişe verici bir artışa neden olduğu için, günlük art arda ikinci bir rekor olan 88.376 yeni koronavirüs vakası bildirdi.

Fransa Perşembe günü yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık'tan gelen yolcular üzerindeki kısıtlamaları sıkılaştıracağını söyledi.

Hareket, Güney Kore'nin yeni enfeksiyonların ve ciddi vakaların sayısı arttıkça, onları gevşettikten altı hafta sonra 2 Ocak'ta daha katı sosyal mesafe kurallarını eski haline getireceğini açıklamasının ardından geldi.

Omicron, Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre şimdiye kadar en az 77 ülkede bulundu ve birçok yayılmayı durdurmak için seyahat kısıtlamaları yeniden getirildi.

İşte 16 Aralık Perşembe güncellemeleri:

DSÖ, aşıları karıştırmak ve eşleştirmek için geçici önerilerde bulundu

DSÖ, hem ikinci doz hem de destekleyici aşılar için farklı üreticilerin aşılarını karıştırmak ve eşleştirmek için geçici öneriler yayınladı.

Küresel sağlık kuruluşu, mevcudiyet durumuna bağlı olarak, Pfizer Inc ve Moderna Inc tarafından geliştirilenler gibi mRNA aşılarının, AstraZeneca'nın vektörlü aşısının başlangıç ​​dozlarından sonra sonraki dozlar olarak kullanılabileceğini ve bunun tersinin de yapılabileceğini söyledi.

WHO, AstraZeneca ve mRNA aşılarından herhangi birinin, Sinopharm'ın inaktive aşısının başlangıç ​​dozlarından sonra da kullanılabileceğini söyledi.

Montpellier, Leinster davalarından sonra Şampiyonlar Kupası galibiyetini verdi

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri

Turnuva organizatörleri EPCR, İrlanda kadrosunda Cuma günkü maçtan önce COVID-19 vakalarının bildirilmesinin ardından Fransız kulübü Montpellier'e Leinster karşısında Avrupa Şampiyonlar Kupası galibiyeti verildiğini duyurdu.

EPCR yaptığı açıklamada, "Bağımsız bir Maç Riski Değerlendirme Komitesi toplantısının ardından, EPCR'ye, Heineken Şampiyonlar Kupası, Montpellier Herault Rugby ile Leinster Rugby arasındaki 2.

"Maç Riski Değerlendirme Komitesi, Leinster Rugby takımından alınan yeni pozitif COVID-19 test sonuçlarının ardından EPCR'ye endişelerini bildirdi ve ne yazık ki maçı iptal etme kararı alındı.

"Bu nedenle A Havuzu'ndaki yarışma, Turnuva Kurallarına göre Montpellier Herault Rugby'nin maçı 28-0, beş maç puanı temelinde kazanmasıyla iptal edildi."

CDC paneli, J&J'ler yerine mRNA aşılarını önermeyi düşünüyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine dış danışmanlardan oluşan bir panel, nadir fakat bazen ölümcül vakalar nedeniyle, Amerikalıların Johnson & Johnson aşısı yerine iki yetkili haberci RNA (mRNA) aşısından birini tercih edip etmemeyi tavsiye edip etmemeyi düşünüyor. kanın pıhtılaşması.

J&J'nin aşısı, alıcılarda bağışıklığı teşvik etmek için bir adenovirüsün değiştirilmiş bir versiyonuna dayanan bir teknoloji kullanırken, Moderna ve Pfizer/BioNTech aşıları mRNA teknolojisini kullanır. CDC'nin Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi'nin, bir alt komitenin "tercihli tavsiyeyi" yapmayı desteklediğini söylemesinin ardından konuyu Perşembe günü oylaması bekleniyordu.