Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı takvimi ile ilgili önemli açıklamalar gerçekleştirdi ve bu durum da MHRS ile e-Nabız uygulamalarında yoğunluğa sebep olarak görüldü. Koca, aşı takvimi üzerinden 3 aydan daha uzun süre geçenlerin aşı hatırlatma dozunu yaptırabileceklerini duyurdu ve vatandaşlar da aşı randevusu almak adına uygulamalara başvuruda bulundu.

Dün Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Omicron tedbiri kararını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı takvimi ile ilgili önemli bilgileri de vatandaşı ile paylaştı. Belirlenmiş aşı takvimi üzerinden 3 aydan daha uzun süre geçen vatandaşların hatırlatma dozunu yaptırabilecekleri ifade edildi.

Kısa bir süre önce Türkiye'de de ortaya çıkan Omicron varyantının baskın olmasına karşı alınabilecek tedbirler aktarıldı. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni varyanta karşı alınabilecek tedbirler arasında aşı kalkanını güçlendirmenin de oldukça önemli olduğunu belirtti. Konu ile ilgili olarak aşıların yeni varyantlara karşı etkisini arttırabilmek adına hatırlatma dozlarının etkisinin son derece önemli olduğu belirtildi.

Varyant sebepli Avrupa'da görülen günlük vaka sayısı artışlarının Türkiye'de de göründüğü ve belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan daha uzun süre geçen vatandaşlarda hatırlatma dozlarının uygulanmasına karar verildiği ifade edildi. Yapılan bu açıklama sonrasında e-Nabız ile MHRS sistemlerinde yoğunluk yaşandı ve yaşanan bu yoğunluk da hastaların hastalık geçmişlerini gören hekimlerin işini zorlaştırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşı takvimi ve yeni varyant Omicron ile ilgili yapmış oldu açıklama ile konu hakkında detaylı bilgiler haberimizin devamında yer almaktadır.

Tam Kapanma Olacak Mı, Maske Zorunluluğu Gelecek Mi? Tam Kapanma Olacak Mı, Maske Zorunluluğu Gelecek Mi?

Hatırlatma dozunu yaptırmak için randevu almak isteyen vatandaşların MHRS ve E-Nabız'da oluşan yoğunluk sebebi ile randevu sayfalarına ulaşmakta güçlük çektiği gözlemlendi. Uygunluk durumuna göre Alo 182 aracılığı ile de belirlenen bir tarihe aşı randevusunun oluşturulabileceği aktarıldı.