Tam Kapanma Olacak Mı, Maske Zorunluluğu Gelecek Mi? Tam Kapanma Olacak Mı, Maske Zorunluluğu Gelecek Mi?

Türkiye'de dün 1.5 milyondan daha fazla kişinin aşılanması ile birlikte toplam uygulanan doz sayısının 38 milyon 800 bini geçtiği haberine ulaşıldı. Aşılama yaşının 35'e düşürülmesi ile beraber merkezlerde görülen yoğunluklar da devam etti. Ülkede korona virüs ile mücadele kapsamında aşılama sürecinde rekora ulaşınca ek olarak açılan yoğun bakım servislerinin de teker teker kapatıldığı bildirildi. Bunun yanı sıra, açık havada mesafenin korunduğu müddetçe maskenin kalkabileceğini ifade eden İstanbul İl Sağlık Müdürü Profesör Doktor Memişoğlu, müjdeli haberi verdi. “Bayramı bayram gibi yaşayacağız inşallah” şeklinde ifadeler kullanan Memişoğlu, güzel bir sürece giriş yaptığımızı da açıkladı.

Nüfusa göre İstanbul'da 9,5 milyon insanın aşılanması gerektiğini söyleyen İstanbul İl Sağlık Müdürü Profesör Dr. Kemal Memişoğlu, güncel olarak 6,5 milyonun aşağılandığını ve 3 milyonun kaldığını ifade etti. Bununla birlikte Temmuz’un ilk haftasına doğru bitirmiş olacağımızı ifade eden İstanbul İl Sağlık Müdürü maske hakkında da açıklamalarda bulundu.

Tedbirlerden Sonra Frene Basıldı

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Profesör Doktor İsmail Ciner, Türkiye'de tam kapanma sürecine dair değerlendirmeleri vatandaş ile paylaştı. O dönemde korona virüs vaka sayılarının haftalık ortalamada en yüksek değer olarak 59919 olarak kayıtlara geçtiğini söyleyen Ciner ondan sonra frene bastığımızı belirti ve dozu artan tedbirlerin, kademeli kapanmaların, vatandaşın durumun ciddiyetine armasının bu frende önemli rol üstlendiğini açıkladı.

Vaka Sayıları