2022 senesinde uygulanacak olan asgari ücretin 4253,4 Türk Lirası olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapmış olduğu açıklamalar ile gündemin üst sıralarında yer aldı. Yenilenen asgari ücret artışının son 50 senenin en yüksek rakamını ifade eden %50 seviyesinde gerçekleştiğini aktaran Erdoğan, önemli bilgileri vatandaşı ile paylaştı. Bunun yanı sıra asgari ücretten gelir ve damga vergisinin kaldırıldığı da aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Bu şekilde işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarmış olacakları da söylenildi.

Gelir vergisinin 423.75 damga vergisinin ise 30.36 TL tuttuğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 ile 9 milyon asgari ücretli vatandaş olduğu var sayıldığı durumda 30 ila 40 milyar liralık gelir ve damga vergisinden feragat edileceğinin hesaplandığını açıkladı.

Yeni asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsilcileri ile beraber düzenlemiş olduğu basın toplantısında aktardı. Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan satırlar ise dikkat çekici olarak değerlendirildi.

Dacia Duster Fiyatlarda İndirim Yaptı Dacia Duster Fiyatlarda İndirim Yaptı

Bir sonraki senenin asgari ücreti her sene Aralık ayında işveren ve çalışan kesimin iştiraki ile belirlenmektedir. Süreci özveri ile işleten taraflar gündemde yer aldı. 4. toplantı bugün gerçekleştirildi ve nihai karar aşamasına gelindi. Görüş bildiren komisyon, asgari ücretin 4 bin liranın üstünde olması gerektiğini bakanlığa bildirdi.

Bunun yanı sıra çalışanın çocuk sayısına göre ve evli olmasına göre bu rakamın daha da yükseldiği ifade edildi. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanan yeni asgari ücretin işverenlere ve çalışanlara hayırlı olmasını dilediğini anlattı. Aynı zamanda yaşanan artış ile birlikte çalışanları fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılıklarını da ortaya koyduklarına inandıklarını söyledi. Son dönemde meydana gelen döviz kurundaki dalgalanmalar hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fahiş fiyat belirsizliğine en kısa süre içerisinde son vermekte kararlı olduklarını ifade etti.