Rakamlar mest etti! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Nisan bombası! Ardı ardına belli oldu! 2023 yılında emekli maaşlarının ne kadar olacağı ile ilgili çalışmalar hızla artarken, yapılacak olan açıklamalar dört gözle beklenir olmaktadır. Bakım aylığı ve 65 yaş aylığı alanlar için günümüz ekonomik sıkıntıları atlatabilecek olan zamlar sonrasında beklenen noktalara ulaşması sonrasında da günümüz koşullarına uygun hale gelmesi beklenmektedir. 

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak?

2023’te gelecek zamlar da beklenmekte ve söylenilen zam oranlarına göre de bu fiyata eklemeler yapılmaktadır. Eklemelerin evde bakım verenler için bir fırsat olması da beklenmektedir. Özellikle son zamanlardaki sıkıntılara çözüm olacak zamlar beklenmektedir. 

65 Yaş Aylığı Ne Kadar Olacak?

Özellikle son bir yıl boyunca yapılacak olan açıklamalar dört gözle beklenmekte ve bu açıklamaların da 65 yaş üstü ve evde bakım yapan insanlar için olumlu sonuçlar getirmesi oldukça önemli noktalardan bir tanesi olarak görülmektedir. Sonuç olarak da 2023’te 65 yaş aylığı ne kadar olacak sorusu da açıklamalarla belirtilerek 65 yaş üstü kişileri memnun etmektedir. 

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile en düşük emekli maaşlarına yapılan zam, Türkiye'de yaşayan birçok emeklinin hayatını kolaylaştırdı. Buna ek olarak, bayram ikramiyesinin arttırılması da emekliler tarafından sevinçle karşılandı. Ancak, emekli maaşlarındaki yükselişin ardından, sosyal destek ödemelerine de bir zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Bu yazıda, emekli maaşlarına yapılan zamın ve bayram ikramiyesinin etkileri ile birlikte, sosyal destek ödemelerine yapılacak olan zam konusu ele alınacaktır.

Arabam Ne Kadar Eder Öğrenmek Çok Kolay! Arabam Ne Kadar Eder Öğrenmek Çok Kolay!

En Düşük Emekli Maaşlarına Yapılan Zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltildi. Bu zam, Türkiye'de yaşayan birçok emeklinin hayatını kolaylaştırdı. Emekliler artık daha yüksek bir maaşa sahip olarak, günlük yaşamlarını daha rahat bir şekilde sürdürebileceklerdir.

Bayram İkramiyesinin Arttırılması

Aynı zamanda, emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi de verildi. 1.100 TL olan bayram ikramiyeleri, 2 bin TL'ye çıkarıldı. Bu artış, emeklilerin bayram tatillerini daha keyifli geçirmelerine yardımcı olacaktır.

Sosyal Destek Ödemelerine Yapılacak Olan Zam

Maaşlarda ve ikramiyede yaşanan bu yükselişin ardından, sosyal destek ödemelerine de bir zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası alan binlerce vatandaş, maaşlara ara zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırmaya başladı.

65 Yaş Aylığı

Yaşlı aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığı, 2022'de 1.536 lira şeklinde ödenirken; yeni yıl zammı ile 1.997 TL'ye yükseltildi. Bu artış, 65 yaş aylığı alan vatandaşların hayatını kolaylaştıracaktır.

Engelli Aylıkları

Yüzde 40-69 arası engelli aylığı, 1.226 liradan 1.594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 Türk Lirası'ndan 2.392 Türk TL'ye çıktı.

haber24.com